7.8.2013

Herkullisin pehmisannos on itse tuunattu

Tuunasin Arlan tee-se-itse vaniljapehmytjäätelön ja annoksesta tuli niin hyvää, että haluan jakaa ohjeen. Jos pidät jäätelöstä ja kahvin mausta, etkä vierasta mustaherukkaa, sinäkin saatat pitää tästä kylmästä herkusta.

kahvi-mustaherukkapehmis

Kahvi ja vaniljapehmis eivät ole makuyhdistelmänä aivan uusi keksintö. Muistan nähneeni ja kerran maistaneeni (korostan sanaa kerran) pehmisannoksen, jonka sekaan lorautettiin kahvia. En oikein tiedä, miten sellainen annos pitäisi syödä - lusikoimalla vai juomalla? Ennestään pehmeä jäätelö suli nopeasti ja kahvi vastaavasti jäähtyi. Omassa tuunauksessani ei kaadettu kuumaa taikka kylmää kahvia jäätelöön.

Pehmismassan maustaminen

Lisäsin nestemäisen pehmismassan joukkoon Nescafen jäälatte-kahvijauhetta, joka on yllättävän hyvää myös alkuperäisessä tarkoituksessaan eli sekoitettuna kylmän maidon joukkoon.

Maustoin kahvijauheella noin 2/3 jäätelömassasta. Syyni osittaiseen maustamiseen oli se, että halusin tarjota lapsilleni vaniljan makuista jätskiä. He kun eivät pidä kahvisuklaakovehdeistakaan, eikä minulla ole mitään tarvetta houkutella heitä pitämään kahvin mausta. Käytin pussista suunnilleen 80 % tähän jäätelömäärään.

Maustamisen jälkeen vatkaus, 1 ½ tuntia pakastamista ja uudelleen vatkaus


Tuore mustaherukkasose


Soseutin 2 dl tuoreita mustaherukoita sauvasekoittimella ja makeutin soseen sokerilla. Koemaistele makeus itsellesi mieleiseksi. Tässä sosessa on kaikki vitamiinit tallessa! Luonnon omaa C-vitamiinia lukuun ottamatta soseessa ei ole säilöntäainetta, joten käytä ylimääräinen herkku vaikkapa kaurapuuron seassa tai leipomasi mustikkapiirakan joukossa lähiaikoina.

Annoksen kokoaminen


Kokoa annos lusikoimalla tarjoiluastiaan kerroksittain pehmistä, sosetta ja nougatrouhetta. Kuvan annoksessa mustaherukkasosetta on neljä teelusikallista. Määrä oli aivan sopiva. Pinnalle laitoin vaniljapehmistä ja viimeistelin annoksen kirsikalla.

Kuva saattaa antaa vaikutelman pienestä annoksesta, kun lasi on "vain" puolillaan. Kyseessä on 4,5 desilitraa vetävä punaviinilasi, joten annos oli kohtuullisen kokoinen,  mutta on tunnustettava, että söin toisen mokoman lisää. Vaniljaisen lattekahvin, makean raikkaan mustaherukan ja wiener nougat -rouheen maut sopivat yhteen paremmin kuin hyvin.
 
 
Arlalla on käynnissä tee-se-itse pehmiksen tuunauskilpailu, johon sinäkin ehdit osallistua. Kilpailuaikaa on vielä tämän kuun puoliväliin saakka. Arpa ratkaisee viisi voittajaa, jotka saavat Kitchen Aid Artisanin. Osallistuin kisaan tällä tuunauksella ja suureksi yllätyksekseni Arla nosti kuvani vaniljapehmistuunausten TOP 4 -listalle. Ollapa vielä arpaonnea, sillä olen haaveillut pitkään tuosta ihanasta yleiskoneesta.

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä!
    Olen pieni tyttö jostain päin Suomea ja tykkään käsitöistä ja juttujen itse tekemisestä. Minulla on pieni askartelu blogi, jossuli askartelee.
    Käyppä kurkkaamassa ja liity lukijaksi jos tykkäät!
    jossuliaskartelee.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jossuli!

      Kiitos viestistäsi! :)

      Kävin kurkkaamassa useammankin jutun blogistasi. Hauskaa, miten monelaista olet tehnyt ja blogissasi hienosti esitelet. Minäkin pidän askartelusta ja omien lasteni suosikkileluja ovat Pet Shopit, joita hekin tykkäävät tuunata. Täytyy näyttää blogiasi heillekin.

      Poista

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...