28.8.2013

Oliivipuu ja muut kodin vihertäjät

Ei niin mustavalkoista, etteikö jotain vihreää mahtuisi joukkoon. Näissä kuvissa näkyvät kotimme elävät vihertäjät.
Oliivipuu voi elää jopa 500 vuotta, kerrottiin puun mukana olleessa lapussa. Ei taida olla huolta tämän puun perinnönjaosta, mutta toivon sille silti mahdollisimman pitkää ikää.

Sain puun juurella näkyvät kolme tekokiveä lahjaksi Kohta kotona -blogin Neelalta. Jokaisen kiven mukana tuli taululiitu, joten möykkyjä voi Neelan mukaan käyttää esimerkiksi kasvimaalla muistuttamaan, mikä oli mitäkin ennen kuin siemenet itävät. Kiviin voisi merkitä myös tarjoiltavien herkkujen nimet erikoisruokavaliomerkintöineen joissain juhlissa. Vaihteeksi rajana on vain oma mielikuvitus. Kivessä nyt lukevan tekstin kirjoitin liitutaulutussilla.Muratilta puuttuu vielä kunnon ruukku. Harmaa betoniruukku olisi napakymppi, mutta tummanharmaa tavallinen ruukkukin kävisi.

3 kommenttia:

 1. Mä olen jo jonkin aikaa halunnut oliivipuun, saa nähdä eksyykö omaan kotiin jossain vaiheessa semmoinen. Onko oliivipuuta vaikea hoitaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa vielä sanoa, kun tuo oliivipuu on ollut hoidossani niin vähän aikaa. Parhaani teen, mutta jotenkin kukilleni tuppaa käymään vähän heikosti, olivat ne sitten helppoja tai haastavampia tapauksia. Peukkuni on enemmän sokerinen kuin vihreä... Mutta, jos tuolle oliivipuulle käy köpelösti talven tullen, niin tulee siitä upea runko jouluvaloille, jos ei muuta. Hinta oli kohtuullinen (20 € Plantagenissa), joten uskaltauduin ostamaan puun. Pienempi, pöydälle/tasolle sopivan kokoinen puu maksoi kympin. Jos päädyt hankkimaan puun uuteen kotiisi, niin tsempataan sitten toinen toisiamme!

   Poista
  2. Pöytäversio saattaisi olla omaan kotiini sopivampi, tai no mistä sen tietää, kun uusi koti odottaa jo. Mutta joo, tsempataan taastusti, jos hankin oliivipuun :)

   Poista

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...