4.8.2013

Hesarista päivään

Päivän Hesarissa oli juttu "Me olemme kassikansa", kun emme Suomessa suvaitse luksuslaukkuja ja kauhistellaan, kun Jenni Haukio kehtasi etuilla käyttämällä Marimekon laukkua, jota ei olut vielä myytävänäkään. Oltiin hiljaa, kun edellinen presidentti käytti riittävän halvan näköistä kassia. Juttu käsitteli laajemminkin suvaitsevaisuutta, mutta pysytään niissä kasseissa hetki. Onneksi tanskalainen suunnitteli meille suomalaisillekin kivan kassin, johon eilen tyytyväisenä sain sujauttaa kanelibasilikan.


Kanelibasilika on uusi tuttavuus keittiössäni. Ajattelin kokeilla sitä suklaapehmiksen ja marinoitujen nektariinien lisukkeena. Pehmiksen tuunauskokeilut ovat meneillään. Eilen tein kahvi-mustaherukkapehmistä ja makuyhdistelmä osoittautui megahyväksi, joten kirjoittelen reseptintapaisen tänne blogiin myöhemmin. Olen ihan oikeasti sitä mieltä, että se oli paras syömäni pehmis ikinä.

Näihin Nicolas Vahén kasseihin iskin silmäni alkukesällä Tukholmassa, josta toin Tukholman tuliaisiaViileä laukku rannalla -jutussa ylistin Vahén kylmälaukkua. Samaisen henkilön ruokatuotteita en ole maistellut kahvia lukuun ottamatta. Jos sinulla on kokemusta niistä, kuulisin niistä mielelläni. Tykkäsitkö? Odotukseni heräsivät, kun huomasin Loviisan aitan sivuilta, että Vahé on alkujaan ranskalainen huippukokki ja chocolatier. 


Hesarissa oli juttua lähestyvistä Flow Festivaaleistakin. Jostain syystä en ole paikan päällä kertaakaan käynyt, mutta olen löytänyt festareilta vuosia sitten Lykke Lin. Sinä kesänä uutisoitiin, että Lykke Li ei tulekaan esiintymään. Niin, että kuka, mietin silloin ja menin You Tubeen. Pidin kuulemastani. Tuolla alempana on lempibiisini ja sen lempiversioni häneltä.

Uutta kivaa löytääkseni kävin tämänvuotisen Flown ohjelmistosta itselleni vieraita artisteja läpi ja tällä kertaa löytyi Cat Power. Noin kissamaisen kiva nimikin, enkä ollut ennen moista kuullut. Tykästyin tähän hyväntuuliseen biisiin:

Aamukahvit on juotu ja päivän lehti luettu. Hellepäivä taitaa olla tulossa tänäänkin. Ihanaa sunnuntaipäivää!

2 kommenttia:

 1. Yrtti-jälkkäri-yhdistelmiin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan myös suklaaminttua!

  Minäkin olen noita kasseja ihastellut, vaan en vielä saanut hankittua. Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tuosta yrtistä en ollut edes kuullut, vaikka makuyhdistelmä onkin tuttu. Kiitos ja kivaa viikkoa sinnekin! Oma viikko alkoi pitkällä työpäivällä, mutta oli kyllä hauskaa tutkia Fazerilta tulleen herkkukassin sisältöä, kun kotiuduin. Sitten piti lähteä jo pyörälenkille energiaa hukkaamaan, kun huomasin, että eka pehmistuunaus kelpasi Arlan sivuille vaniljapehmisten top 4 -listalle :). Olisipa vielä arpaonnea, koska palkinnoiksi arvotaan haaveilemiani Kitchen aideja :)

   Poista

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...