11.8.2013

Nektariinimuffinssit appelsiini-valkosuklaakuorrutteella

Muffinssihammasta oli kolottanut jonkin aikaa, joten ei auttanut muu kuin alkaa leipoa. Halusin kokeilla jotain uutta ja kaappeja kaiveltuani päädyin tekemään nektariini-hasselpähkinämuffinsseja appelsiinituorejuusto-valkosuklaakuorrutteella (aikamoinen sanahirviö). Ja kun kesää on vielä jäljellä, päädyin koristelemaan leipomukset hempeän kesäisesti. Edellisen kerran tein muffinsseja koulujen kesälomien alkaessa ja useimmilla paikkakunnilla koululaisten lomat päättyvät tänään, joten perheessämme muffinssit ikään kuin aloittivat ja lopettavat kesäloman.


Muffinssit

2 munaa
2 ½ dl sokeria
100 g pehmeää voita
1 sauvasekoittimella soseutettu nektariini
1 dl jauhettua hasselpähkinää
2 ½ dl sihtispelttijauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia

1. Sekoita sähkövatkaimella munat ja sokeri hyvin. Tai ehkä sinulla on hieno yleiskone, jota käytät.
2. Lisää kaikki muut aineosat ja sekoita uudelleen.
3. Annostele taikina muffinssivuokiin täyttämällä vuoat puolilleen. Taikinaa riitti yhdeksään suureen vuokaan. Sitä olisi riittänyt noin 12:een tavallisen kokoiseen vuokaan. Käytä muffinssipeltiä, jos sinulla on sellainen, niin herkku ei pääse paistuessa levähtämään sivuille. 
4. Paista 175 asteessa puoli tuntia (pienemmille vähemmän aikaa, tarkkaile uunia!)
5. Anna muffinssien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista. Pst. nämä ovat hyvää sellaisenaankin!


Kuorrute

100 g appelsiinituorejuustoa
100 g sulatettua valkosuklaata
50 g pehmeää voita
vihreää elintarvikeväriä (ei välttämätön, ellet halua muffinsseillesi "nurmikkoa")

1. Sekoita sähkövatkaimella kaikki ainekset.
2. Laita massa pursotinpussiin ja se edelleen jääkaappiin.

Kukat

vaaleanpunaista sokerimassaa
violettia elintarvikeväriä

Kaulitse sokerimassa ohueksi levyksi ja käytä valmista hortensia-muottia, kuten näissä muffinsseissa tai käytä itseltäsi löytyvää muottia tai mielikuvitusta. Halusin tehdä osan kukista liloina, joten värjäsin osan massasta violetilla elintarvikevärillä.


Järjestys

1. Ensin kannattaa valmistaa kukkaset, jotta ne ehtivät kuivahtaa muotoonsa huoneenlämmössä.
2. Seuraavaksi kuorrute, jotta silläkin on aikaa jähmettyä jaakaapissa.
3. Sitten muffinssien leipominen.
4. Lopuksi muffinssien kuorruttaminen ja koristelu mieltymyksen mukaan. Kukkien tilalle voi aivan hyvin laittaa muutakin, varsinkin, jos et värjännyt suklaa-tuorejuustokuorrutetta vihreäksi.
5. Jos maltat, laita koristellut herkkupalat vielä viileään joksikin aikaa ennen syömistä, niin muffinssi kuorrutteineen pysyy hyvin muodossaan.

Ekstra: Tässä on linkki edelliseen muffinssipostaukseeni. Käytin silloin samankaltaista kuorrutetta, jonka idea perustuu Pullahiiren kuorrutereseptiin. Nyt esitelty muffinssiresepti on omaa käsialaa.


NAM! Herkulliseksi todettu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...