25.8.2013

Haaste

Sain haasteen Mustavalkoisessa talossa -blogilta. Kiitos siitä!

Säännöt ovat seuraavat (kopioitu aiemmasta)
1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päivän kuulumisista. Liitä myös kuva.
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu sinusta mukavalta.
3. Huijaa ja muuta haastetta mieleiseksesi.
4. Keksi vaikkapa 10 uutta kysymystä, sillä 11 on outo luku.
5. Haasta kivoja bloggareita, äläkä ole kade, vaikka kaverillasi olisi enemmän lukijoita.

Viikonloppu

Viikonloppuun on kuulunut paljon pyykinpesukoneen ja kuivausrummun hurinaa, ja ennen kaikkea runsaasti lasten ääntä. Meillä oli nuoria yövieraita. Petivaatteet on vaihdettu puhtaisiin. Tuli pestyä kaikki Kivi-tuikut, kun illat alkavat olla jo niin hämäriä, että kynttilöitä on mukava polttaa. Lauantai-illaksi vuokrasimme pari leffaa, joita katsoessa rouskuttelimme karkkia ja pop cornia. Tarkemmin sanottuna lapset katsoivat yhden elokuvan. Askarreltiin. Pelattiin. Saunottiin. "Outo sauna", arvioi yksi vieraistamme, kun saunaa ei tarvinnut lämmittää, piti vain avata kiukaan luukku.

Aamu oli rento. Sain luettua Hesarini kaikessa rauhassa ja bongasin sieltä tilaajaetuna ilmaisliput Smurffit 2 -leffan ennakkonäytökseen. Lapset vieraineen ehtivät rakentaa aamupäivällä pihalle majan, ja samoissa merkeissä tavataan kuulemma huomenna. Päivän mittaan on puuhattu monenlaista. Sattumalta löysin tuolta maailmalta itselleni somat sakset, joita netissä olin ihastellut. Tanskalaiset osaavat. Pyörälenkille lähtöä tässä parhaillaan mietitään, olisi vielä lämmintä.


1. Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi?

Hyvät ihmissuhteet, mielekäs tekeminen ja elämykset sekä oivallukset, joista syntyy pieniä ilon hetkiä. Olen onnekas, kun minulla on kaksi ihanaa lasta.

2. Jos voittaisit tukun rahaa, mikä olisi ensimmäinen sijoituskohteesi/ostamasi asia?

Ensimmäinen... vaikea kysymys! Aika pian saattaisin ostaa uuden auton, mutta en varmaan ensimmäisenä autokauppaan ryntäisi, olettaen, että rahatukusta riittää autoon. Sijoituskohde auto ei tietenkään ole, mutta ostos juu. Kenties juhlistaisin voittoa ensimmäiseksi hyvällä illallisella ravintolassa.

3. Millainen on bravuuri-menusi?

Rakastan alkupaloja, mutta itselläni ei ole minkäälaista alkupalabravuuria. Teen alkupaloja harvoin.

Pääruoka on aika varmasti jauhelihalasagne, sillä tein sitä ensimmäisen kerran 9-vuotiaana ja sittemmin olen oppinut tekemään aikas hyvää lasagnea. Valmistin lasagnea viimeksi eilen, kun ajattelin, että se kelpaa todennäköisesti nuorille vieraillemmekin. Kelpasi se.

Jälkiruoka... no melkein ihan mitä vain, kunhan jälkiruokaa on ja mielellään useampaa erilaista jälkkäriä kuin vain yhtä ja suklaa on mukana jotenkin, vähintään suklaapalan muodossa. Minulla ei ole yhtä ainoaa bravuurijälkkäriä. Monenlainen onnistuu, kun tuppaa olemaan makeaa kohtaan intohimo. Kaikkein useimmin olen tainnut tehdä siskoni reseptillä Nina Lincolnin suklaakakkua, josta varsinkin appelsiinisuklainen versio.


4. Mikä on kotisi välttämätön "rumilus"?

Vielä vähän aikaa sitten rumilus olisi ollut subwoofer-vahvistin, mutta se on jo saanut muuttoluvan toisaalle, joten se ei oikeastaan kuulu enää kalustoon. Keittiötä suunnitellessa mikrouuni tuntui todelliselta rumilukselta, jota en halunnut näkyviin, joten sen piilotin kaappiin ovien taakse. Toisaalta mikro ei ole kovin välttämätön. Koko vekotin joutaisi pois. Toisin sanoen, välttämättömiä rumiluksia ei oikeastaan ole tai ne piilotetaan. Ei, kun onhan meillä välttämätön rumilus! Se on kissojen wc, joka on kodinhoitohuoneessa. Keksin vielä lisää: ilman tavallisia vaatekaappeja makuuhuoneet saisi sisustettua kivemmin.

5. Jos sinun pitäisi valita näistä hyvin erilaisista kaupungeista joku, johon muuttaisit, olisiko se Ottawa, Singapore, Toscana vai Dublin?

Helppoa, se on Toscana. Muualla voisin mielelläni käydä. Italia on maa, jossa on ihana ilmasto, hyvää ruokaa ja jo ajatus talosta Toscanassa kiehtoo. Sinne kiitos!

6. Kenen tunnetun henkilön kotiin haluaisit kurkata?

Miltähän Lady Gagan koti näyttää? Erottuuko se valtavirrasta, kuten Gaga pukeutumisellaan vai onko koti sittenkin ihan "tavallinen"?

7. Mieleenpainuvin kesämuistosi?

Mieleenpainuvinta tässä kesässä oli pitkän pitkät lämpimät kelit. Sellainen tasaisesti hyvä jakso samalla kun lomaillessa oli mahdollista tehdä mitä huvittaa. Rakkaan kissan kuolema ja kahden uuden pienen kissan muutto meille on ollut kesässä erityisen mieleenpainuvaa.

8. Oletko neuroottinen kodin kuuraaja vai boheemi pölyjen pyyhkijä?

En edusta kumpaakaan ääripäätä, mutta olen kyllä enemmän neuroottinen kodin kuuraaja kuin boheemi pölyjen pyyhkijä. Pidän todella paljon siistin kodin aistimisesta, joten on siivottava jonkun verran, että on siisteyttä, josta nauttia. Stressaannun sotkuisesta kodista. Kyllä meillä epäjärjestystäkin on.

9. Haastavinta aamuissa?

Arkiaamuissa on haastavinta saada rauhallinen oma aika. Nautin aamuista, kun saan kaikessa rauhassa juoda aamukahvin Hesarin ääressä. Parasta on saada herätä ensimmäisenä. Juuri sellainen aamu kuin tänään oli, on mitä parhain.

10. Mummun pitsiliinat vai papan pärekorit?

Kyllä taidan kallistua papan pärekorin puoleen, vaikka mummot ovat ihania ja pitsiliinat söpöisiä. Pärekorien rouheus vie voittopisteen.

11. Kauneinta keittiössäsi?

Kiiltovalkoiset kaappien ovet.

Lopuksi

Syyskuu alkaa jo viikon kuluttua, joten jos haluat ottaa tämän kesähaasteen nimellä kulkeneen haasteen vielä vastaan, ole hyvä! Kysymyksiksi tarjoan samat kuin itselläni oli. Huomaathan myös haasteen säännöt postauksen alusta. Samalla voit vielä arvailla, olinko muuttanut haastetta tai sen kysymyksiä ja huijasinko vaiko en. Noudatinko sääntöjä?

Kiitos vielä haasteesta Mustavalkoisessa talossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...