Koska vedenkeitin on niin t-ä-r-k-e-ä kapistus keittiössäni, ei ollut ihan sama, millainen uusi kone olisi. Kone on aina näkyvillä työtasolla, joten halusin valkoisen keittimen, joka miellyttäisi myös muuten silmää. Tämän lisäksi halusin keittimen, jolla voisi saada aikaan kiehuvan veden ohella "ihan vain" lämmintä vettä teetä varten. Näillä kriteereillä kun lähdin etsimään keitintä, valinnanvaraa ei juurikaan ollut. Oikeastaan vaihtoehtoja löytyi kaksi. Toinen olisi hinnakas Kitchen Aidin keitin ja toisena Boschin vedenkeitin. Suurin osa keittimistä on edelleen vain kiehuvan veden keittämiseen ilman lämpötilan säätömahdollisuutta. Päädyin kipakasta hinnasta huolimatta Kitchen Aidiin, koska se sopii keittiössä aina näkyvällä olevaan Kitchen Aidin yleiskoneeseen, jonka voitin Arlan järjestämästä kilpailusta puolitoista vuotta sitten. Lisäksi keitin sopii leivänpaahtimeen. Onneksi vedenkeittimestä ei tarvinnut maksaa täyttää hintaa, kun Stockmannilla on paraikaa 20 prosentin alennuksia mm. keittiön elektroniikasta. Nettikaupassa ei ollut saatavilla valkoista keitintä, mutta sellainen löytyi fyysisestä myymälästä.
Alla on vielä pari vanhaa kuvaa, joista näkyy, millä paikoilla paahdin, yleiskone ja (entinen) vedenkeitin ovat.
Tuo on kyllä kivan näköinen keitin. Mulla on kans vedenkeitin, jolla saa säätää veden lämpötilaksi joko 40, 60, 80 tai 100 astetta. Ihan mielettömän kätevä! En osaisikaan varmaan enää olla ilman säädetävää keitintä. On niin kätevä, kun vaikkapa leipoo, niin on näppärä näpsäyttää kuivahiivaa varten vesi 40 asteiseksi ja mukaan tilkka kuumaa vettä, niin sittenpä onkin 42 asteista, mitä hiiva vaatii. Tai juurikin mainitsemasi vihreä tee, joka vaatii viileämpää kuin kiehuvaa vettä. Muutenkin poltan suuni herkästi, joten keittelen poikkeuksetta 80 asteista teetarpeisiin. En vaan tykkää keittimeni ulkonäöstä, joten tollanen voisikin olla seuraava potentiaalinen vaihtoehto, kun nykyisestä aika jättää.
VastaaPoistaOnneksi laitteet kehittyvät :) Onpa kyllä näppärä tuo 40-asteen lämpö sinun keittimessäsi! Tässä matalin lämpötila nousee 50:een, joten täytyy vielä vähän jäähdytellä vettä hiivan kanssa puuhatessa, mutta vähemmän sentään kuin ennen tätä keitintä :)
PoistaOnpa upea vedenkeitin!
VastaaPoistaKiitos Johanna! :)
Poista