Tarjoilen tänään naistenpäivän kunniaksi päältä hempeältä näyttävää ja sisältä vahvan ja raikkaan makuista täytekakkua. Sisältä tumma sitruunatäytekakku on etenkin aikuisten mieleen. Makeaan leivontaan epätyypillisesti tässä on käytetty gluteenitonta tattarijauhoa. Hyvää naistenpäivää!
Sitruunakermakakku (8-10 palaa)
glueeniton, vähälaktoosinen
glueeniton, vähälaktoosinen
lemon curd (n. 3 dl)
2 sitruunan mehu (1 dl mehua)
1 sitruunan raastettu kuori
2 munaa
2 keltuaista
2 dl sokeria
75 g voita
1 sitruunan raastettu kuori
2 munaa
2 keltuaista
2 dl sokeria
75 g voita
kakku (2 pientä kakkua, joiden halkaisija 17 cm)
175 g voita
1 dl tummaa muscovadosokeria
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl tattarijauhoa
1 dl hasselpähkinäjauhetta
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaviiliä
1 dl tummaa muscovadosokeria
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl tattarijauhoa
1 dl hasselpähkinäjauhetta
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaviiliä
kostutukseen
1 sitruunan mehu
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
sitruunakerma
1,5 dl lemon curdia
3,3 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
3,3 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
koristeluun
valkosuklaalastuja ja -rouhetta
(tryffeleitä ja ruusu)
(tryffeleitä ja ruusu)
OHJE
1. Lemon curd
2. Kakkupohjat
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Vaahdota voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja kevyesti vatkaten.
3. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne keskenään.
4. Lisää jauhoseosta ja viiliä vuorotellen taikinan joukkoon.
5. Jaa taikina kahteen pieneen, voideltuun kakkuvuokaan, joiden halkaisija on noin 17 cm. Paista kakkuja 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Valmista kakun paistuessa sitruunakerma. Kakku on kypsä, kun hammastikkuun ei tartu taikinaa ja kakun pinta on kauniin ruskea.
2. Vaahdota voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja kevyesti vatkaten.
3. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne keskenään.
4. Lisää jauhoseosta ja viiliä vuorotellen taikinan joukkoon.
5. Jaa taikina kahteen pieneen, voideltuun kakkuvuokaan, joiden halkaisija on noin 17 cm. Paista kakkuja 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Valmista kakun paistuessa sitruunakerma. Kakku on kypsä, kun hammastikkuun ei tartu taikinaa ja kakun pinta on kauniin ruskea.
3. Sitruunakerma
Vatkaa ainekset kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sitruunavesi
Sekoita yhden sitruunan mehu, vesi ja sokeri
keskenään.
5. Kokoaminen
Leikkaa jäähtyneet kakut kahteen osaan ja kostuta levyt sitruunavedellä. Kokoa
levyt päällekkäin yhdeksi korkeaksi kakuksi. Täytä kerrokset sitruunakermalla.
Jos haluat kakkuun vahvemman sitruunan maun, levitä yhdelle levylle lisäksi ohut
kerros lemon curdia (n. 1 dl). Kuorruta kakku sitruunakermalla.
Koristele kakku valkosuklaalastuilla. Kuvan kakku
on koristeltu myös kuohuviinitryffeleillä ja ruusulla.
Vinkki:
Näin teet suppilomaiset valkosuklaalastut: pehmitä suklaalevyä hetki mikrossa (älä sulata) ja vuole pehmeästä levystä juustohöylällä pitkiä lastuja. Kääräise suklaasiivut rulliksi ja jäähdytä ne koviksi jääkaapissa.
Näin teet suppilomaiset valkosuklaalastut: pehmitä suklaalevyä hetki mikrossa (älä sulata) ja vuole pehmeästä levystä juustohöylällä pitkiä lastuja. Kääräise suklaasiivut rulliksi ja jäähdytä ne koviksi jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva, kun kirjoitit!