7.6.2014
Raparperi-inkiväärihillo
Raparperihillo saa itämaisen vihvahteen tuoreesta inkivääristä. Kaksi hieman kirpeää makua ovat oiva pari. Aion käyttää aamulla keittelemääni hilloa ainakin mansikkaiseen jälkiruokaan vielä tänään. Makeiden herkkujen ohella hilloa voisi kokeilla lihan kyljessä. Kylmä paahtopaisti saattaisi saada hillosta mukavan säväyksen.
Iso purkillinen raparperi-inkiväärihilloa
500 g raparperia
1 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
150 g hillo-marmeladisokeria
1 tl aitoa vaniljaa tai 2 tl vaniljasokeria
1. Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Raasta tuoretta inkivääriä kukkurallinen teelusikallinen.
2. Laita raparperit, inkivääri ja hillo-marmeladisokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä reilu 10 minuuttia, välillä sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmeitä ja seos on paksuuntunut.
3. Mausta vaniljalla tai vaniljasokerilla.
4. Laita hillo steriloituun lasipurkkiin. Koko satsi mahtuu hyvin yhteen puolen litran purkkiin.
Vinkki: jos pidät löysästä hillosta, lisää keitokseesi myös vettä kohdassa kaksi. Esim. 1 dl tuo lisäkosteutta.
Musiikkisuositus: Leevi and the Leevings / Raparperitaivas
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Testasin, ja hyväähän siitä tuli, kuinkas muutenkaan. :)
VastaaPoistaIhan mielettömän mukavaa, kun olet kokeillut reseptiä ja kirjoitit siitä ja mikä tärkeintä, hyvä, että maistui!
Poista