En saa sitruunoista kyllikseni, meillä on niitä aina. Sitruunan maku sopii moneen ruokaan ja makeaan herkkuun. Kauniskin sitruuna on, niin pirteän keltainen ja tuoksu on mitä ihanin. Inkivääri on tuoreempi ihastukseni.
Nicolas Vahén pippuri- ja suolapurkit ovat kätevät, kun korkki toimii myllynä. Ei tarvitse siirrellä pippureita ja suoloja erillisiin myllyihin. Sinappijauheen ostin vastikään. En ollut tiennytkään, että sinappia olisi niin helppo tehdä. Ohjeen luin tuon kauniin keltaisen purkin kyljestä.
Riemastuin tänään ruokakaupassa, kun huomasin, että kotimaiset herneet ovat kypsyneet. Juuri satokauden alussa ne ovat parhaimmillaan. Ihanan makeita palleroita. Söin niitä äsken hävyttömän paljon.
Oikeassa olet tuossa sitruunan kauneudessa ;) itse en käytä ikinä sitruunaa ruuanlaittoon, en ole edes testannut. Täytynee pistää kokeiluun.
VastaaPoistaSitruunaa tulee laitettua kalaan lähes poikkeuksetta, paatunut sitrusfani kun olen, mutta myös vihersalaattiin (ikään kuin kastikkeeksi, koska en välitä oikeista salaatinkastikkeista) ja toisinaan kanaruokaan. Pirkka-lehdessä julkaistiin joskus Nonna Giovannan lihapullien resepti (löytyy Googlella). Se on toistaiseksi ainoa punaisen lihan ruoka, johon käytän sitruunaa. Lihapullat ovat ihan mielettömän hyviä etenkin, kun laitan aina persiljan asemesta tuoretta korianteria. Pitäisikin tehdä näitä palleroita pitkästä aikaa :P
Poista