9.6.2014

Raparperisiirappi - kokeilemisen arvoista!

Raparperisiirappi on erinomaista ellei parasta, mitä raparperista saa... no, minun mielestäni, ainakin kunnes leivon jotain, johon käytän siirappia. Jalostettu raparperiherkku on varmasti vieläkin parempaa. Nam!

Olen viime aikoina innostunut tekemään monenlaisia siirappeja itse ja joka kerta niistä tulee toinen toistaan herkullisempia.

DIY-raparperisiirappi

Eikö olekin kauniin punaista?

rhubarb syrup

Raparperisiirappi (noin 1 dl valmista siirappia)

250 g pilkottua raparperia
100 g (1 dl) sokeria
1 rkl hunajaa
1 dl vettä

1. Laita raparperi, sokeri, hunaja ja vesi kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes raparperipalat ovat hajonneet ja menettäneet punakan sävynsä.

2. Siivilöi massa toiseen kattilaan. Keitä siivilöityä nestettä sakeammaksi, noin 10 minuuttia.
  • Käytä siivilään jäänyt raparperi johonkin muuhun. Massa sopii sellaisenaankin syötäväksi, kuten pikkuapurini teki.
3. Jäähdytä siirappi ja nauti sitä esimerkiksi vaniljajäätelön kastikkeena. Meillä siirappi maistui jäätelön päällä pikkuneidistä mummoon.

2 kommenttia:

  1. On kyllä todella kauniin näköistä ja varmasti herkullista. Täytyypä tehdä, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jos muuten tykkää hyvin, hyvin makeasta, niin sokeria voi laittaa enemmänkin. Omaan makuuni tällä sokerimäärällä siirappi on mukavan raikas, ei liian imelä ja raparperin oma maku löytyy hyvin :)

      Poista

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...