Olen viime aikoina innostunut tekemään monenlaisia siirappeja itse ja joka kerta niistä tulee toinen toistaan herkullisempia.
Eikö olekin kauniin punaista?
Raparperisiirappi (noin 1 dl valmista siirappia)
250 g pilkottua raparperia
100 g (1 dl) sokeria
1 rkl hunajaa
1 dl vettä
1. Laita raparperi, sokeri, hunaja ja vesi kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes raparperipalat ovat hajonneet ja menettäneet punakan sävynsä.
2. Siivilöi massa toiseen kattilaan. Keitä siivilöityä nestettä sakeammaksi, noin 10 minuuttia.
- Käytä siivilään jäänyt raparperi johonkin muuhun. Massa sopii sellaisenaankin syötäväksi, kuten pikkuapurini teki.
On kyllä todella kauniin näköistä ja varmasti herkullista. Täytyypä tehdä, kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaKiitos! Jos muuten tykkää hyvin, hyvin makeasta, niin sokeria voi laittaa enemmänkin. Omaan makuuni tällä sokerimäärällä siirappi on mukavan raikas, ei liian imelä ja raparperin oma maku löytyy hyvin :)
Poista