24.6.2013

Neljän ruokalajin juhannus Middagin ruokakassista

Middagilta tilaamani juhannuksen ruokakassi saapui minuutilleen sovittuun aikaan kotiovelle. Kiitettävää täsmällisyyttä! Raaka-aineiden lisäksi kassissa oli yhden A4:n kokoinen reseptilehtinen, jossa oli kooste ruokakassin sisällöstä, ohjeet ruokien valmistamiseen ja siihen, mitä omasta kaapista täytyy löytyä.

Mitä kassin sisällöstä sitten syntyi? Tässä kuvakollaasissa on esimakua hieman soveltaen kokkaamistani neljästä ruokalajista. Kollaasin jälkeen on kuva kustakin ruokalajista, ajatuksiani annoksesta ja siitä, noudatinko ohjeita vai sovelsinko omiani ja miksi. Tekstin lopussa on vielä plussat ja miinukset.


1. Gubbroraa, graavilohta sekä varhaisperunaa ja saaristolaisleipää


Omassa versiossani on kaikki raaka-aineet, jotka annokseen kuului ollakin, mutta asettelin ainekset eri tavoin kuin ohjeistettiin. Leivän päällä on pilkottua anjovista, joka on sekoitettu smetanaan ja tuoreeseen tillimurskaan, muu lautasella näkyvä on helpommin tunnistettavaa.

Tämä ruokalaji oli helppo tehdä, sillä lohi oli valmiiksi graavattua ja gubbrora oli nopeaa tehdä. Ruoka sopi hyvin lämpimän kesäpäivän kevyeksi lounaaksi torstaina, vaikka annos oli taidettu tarkoittaa alkupalaksi. Raaka-aineet riittivät kuudelle hengelle ja silti gubbroraa, lohta ja leipää jäi iltapalalla ja seuraavana aamuna syötäväksi.

2. Entrecôte, kesäinen salaatti ja paistetut perunat


Juhannusaattona söimme tätä: entrecôteta Reinin lihalta, paistettua parsaa, uunissa paahdettua tomaattia, italialaista luomumozzarellaa, basilikaa ja paistettua perunaa. Perunat eivät kuuluneet tähän annokseen, mutta paistoin ne, koska edellispäivän annosta valmistaessani keitin kaikki kassissa tulleet perunat, enkä halunnut tuhlata niitä jättämällä ne syömättä. Sen sijaan tähän olisi kuulunut valmistaa ruskistettu voi, mutta sitä en kaivannut. Tuhti annos vai mitä?

3. Appelsiinimarinoitu, mehevä luomupossun sisäfilee itse tehdyn yrittivoin ja keitettyjen varhaisperunoiden kera.

 
Tämä on suosikkini koko menusta! Appelsiinimehussa ja oliiviöljyssä marinoimani luomupossun sisäfilee onnistui erinomaisesti ruskistettuani sitä pannulla ja kypsennettyäni uunissa folion sisällä miedolla lämmöllä, ja iso kiitos siitä kuuluu varmasti laadukkaalle lihalle.

Maustevoi sopi todella hyvin possun seuralaiseksi. Ohjeen mukaisesti sekoitin omasta kaapista ottamaani voihin tuoretta persiljaa ja rosmariinia sekä appelsiininkuorta. Maustevoita jäi paljon käytettäväksi vielä muunkin ruuan kanssa.

Kassissa tuli sekä punaisia että keltaisia tomaatteja ja olin käyttänyt vasta punaiset tomaatit tehdessäni edellistä ruokaa, joten söimme keltaisia tomaatteja tämän ruuan lisukkeena. Varhaisperunat olivat erikseen kaupasta ostamiani, koska Middagin perunat söimme kahdella ensimmäisellä ruualla.

4. Mansikka-raparperi crumble ja Kolmen Kaverin mansikka-vaniljajäätelö
 


Jälkiruoka on aivan ohjeen mukaan valmistettu, mitä nyt viimeistelin annoksen tuoreella mansikalla. Uunissa paistettu makea herkku olisi riittänyt hyvin vaikka kahdeksalle hengelle. Koska kassi tuotiin jo keskiviikkona, ostin jälkiruokaan uudet mansikat, jotta ne olisivat hyvässä kunnossa. Kassin mansikat söimme sellaisenaan jo toimituspäivänä. Ne olivat hyviä.
 
Middagin juhannuskassin miinuspiste
 
Näihin neljään ruokalajiin tarvittiin omasta kaapista yhteensä 400 grammaa voita eli miltei paketillinen voita. Miinuspisteen annan siis siitä, että voipaketti ei kuulunut Middagin ruokakassiin. Alkuruokaan tarvittu kahden oman kananmunan etsiminen omasta kaapista on vähäisempi haitta. Puolestaan jälkiruokaan tarvittu vähäinen määrä vehnäjauhoja oli paketoitu kauniisti kassiin, eikä jauhojen odotettu löytyvän valmiiksi kotoa.  
 
Toinen pikkuriikkinen miinus tulee siitä, että kun en itse huomannut kysellä vähälaktoosisten tuotteiden perään, niin smetana ja jäätelö olivat "normaaliversioita".
 
Middagin juhannuskassin plussat
 
Plussaa tulee enemmän kuin miinusta. Tuotteet saapuivat tarkalleen sovittuun aikaan ja ne olivat laadukkaita sekä pakattu kauniisti. Kaikkia raaka-aineita oli riittävästi ainakin neljän henkilölle. Mainiota, että annoskoot lihojen osalta olivat sopivia ja muiden osalta reiluja. Menu sopi mainiosti keskikesän lämpimään, rentoon juhlaan. Voisin tilata ruokakassin toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...