16.6.2013

Taste of homemade - nopeat spelttivohvelit

Taste of Helsingin asemesta teki mieli vohveleita ja kotona oli sopivasti niihin tarvittavat ainekset. Niinpä paistoin muutaman spelttivohvelin ja nautin oman yksilöni sokerilla makeutetun kermavaahdon ja mukavasti kirpsakan lemon curdin kanssa. Käytin valmista Anton&Antonin sitruunatahnaa, mutta jonain päivänä aion tehdä sellaista ihan itse. Ripsautin vähän tomusokeriakin päälle, niin tuli sievempi kuva.

Viiden vohvelin annos

100 g sulatettua normaalisuolaista voita
3 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
2 dl puolikarkeaa spelttijauhoa
(tarvittaessa hieman maitoa tai vettä)

Valmistus

1. Laita vohvelirauta lämpenemään.
2. Sekoita vispilällä kaikki ainekset. Taikinasta tulee paksua. Jos se häiritsee, voit lisätä hieman vettä tai maitoa.
3. Paista vohvelit. Voit halutessasi lisätä raudalle hitusen voita ennen jokaisen vohvelin paistamista.

Tarjoilusuositus

Nauti vohvelisi heti lämpimänä esimerkiksi jäätelön tai kermavaahdon sekä tuoreiden marjojen tai hillon kera tai kuten minä tein, lemon curdin ja makean kermavaahdon kera.
Mikäli ajatus suolaisesta miellyttää enemmän, voit aivan hyvin nauttia vohvelisi suolaisten lisukkeiden kanssa, koska taikina ei ole makeutettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...