27.6.2013

Suklaakuorrutetut kiivitikkarit 
Helteisen päivän jälkiruokana nautiskelimme suklaalla kuorrutettuja, tuoreesta kiivistä tehtyjä tikkareita. Hyvin helppoa, ainakin kuorruttamiseen saakka! Näitä oli hauskaa tehdä yhdessä lasten kanssa.

Ohje, ihan varmuuden vuoksi

Kuori kiivit ja viipaloi yksi kiivi kolmeen osaan. Viipaleen on oltava sen verran paksu, että jäätelötikku on helppo työntää kiiviin tukevasti.

Työnnä jäätelötikku viipaleeseen ja dippaa kiivi sulatettuun suklaaseen.

Nyt on homman haastavin vaihe. Tikku olisi hyvä saada johonkin tukevaan telineeseen. Suklainen kiivi on painava, joten se kippaa herkästi vaikkapa juomalasista. Kakkutikkareiden kanssa on vähän vastaava ratkaisun paikka. Leikkokukkasieni tai juuriharja saattavat toimia parhaiten. Näille tikkareille käytin talteen ottamaani pehmyttä superlonin kaltaista suojaa, johon tein valmiiksi reikiä ja laitoin tikun sen läpi juomalasiin. Ei nyt sattunut olemaan puhdasta juuriharjaa tai kukkasientäkään. Täytyy muistaa laittaa kauppalistalle.
 
Anna suklaan kovettua jääkaapissa.

Nauti jääkaappikylmänä! Ihanan raikasta ja suklaista!

Innostuin tekemään tikkareita nähtyäni Facebookissa DIY Home Decorationin kuvan, jossa oli tehty aivan vastaavaa, tosin suklaakuorrus oli siinä kuvassa erityisen täydellinen. Omissa ja lasteni tikkareissa näkyy kädenjälki.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...