10.6.2013

Itse vatkattu mansikkapehmis

D&D testasi mansikanmakuista tee-se-itse -pehmistä Arlalta. Ensin vaaleanpunainen, kermamainen seos piti vatkata ja laittaa pakastimeen vähintään kolmeksi ja puoleksi tunniksi.

 
Annoin vaahdon olla pakastimessa noin puolitoista tuntia, minkä jälkeen se oli jo hyvin kylmää ja jämäkkää.
 
 
Pakastamisen jälkeen seos oli vatkattava uudelleen. Alkuperäinen puoli litraa nestettä vaahtoutui lähes kahdeksi litraksi pehmistä.
 
Pakastusta oli siis noin puolet ohjeen mukaisesta ajasta ja lopputulos näytti silti riittävästi pehmikseltä, vaikkakin ilman krumeluureja kierteitä, joita automaattikoneet tekevät ja ei, en lähtenyt pursottamaan pehmistä pussista. Lopuksi lusikoin pehmikset Pappagallon rapsakoihin vohvelitötteröihin.
 
 
No, entäs maku? Miehen mielestä maku oli jopa tavallista mansikkapehmistä parempi ja lasten mielestä se oli hyvää. Omasta mielestäni koostumus oli oikein miellyttävä, mutta keinotekoinen mansikanmaku häiritsi. Seuraavalla kerralla testaan joko vaniljaa tai suklaanmakua. Vaniljapehmikseen voisi vaikka itse lisätä tuoreita mansikoita, niin johan löytyisi aitoa mansikanmakua.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...