28.7.2013

Elämys huvipuiston huipulla

Olin yhtä hymyä, kun selvisi, minne meidät ohjattiin pysäköimään automme. Keskeisempää paikkaa ei olisi voinut olla, sillä parkkiruutu oli keskellä Särkänniemen huvipuistoa, aivan Näsinneulan juurella. Tunsin saavani VIP-kohtelua, vaikka sellaisesta ei ollut edes kyse. Ensimmäistä kertaa vain satuimme kysymään portilla, minne Näsinneulan ravintolassa ruokaileva voi pysäköidä, kuten netissä neuvottiin tekemään. Tämä oli kolmas perättäinen kesä, kun olimme tulleet huvittelemaan ja syömään hyvin Tampereelle.

Hissimatkalla joku luki seinästä ravintolan ruokalistaa päivitellen hintoja korkeiksi. On kokonainen menu tietysti perinteistä huvipuiston burgeriateriaa hinnakkaampi, mutta Näsinneulan ravintolan ruoka on niin taivaallisen hyvää ja maisemat upeat, että panostus ei ole ollenkaan liikaa kerran vuodessa. Hinnastakin voi olla montaa mieltä, sillä Helsingissä vastaavasta ruuasta pitäisi maksaa enemmän. Vastaavaa näköalaa helsinkiläisravintolasta ei edes saa. Näytän seuraavaksi, mitä ihanaa sain syötäväkseni.

Näsinneula

Valitsin kuuden ruokalajin Finlandia-menun, jonka ensimmäinen annos oli nokkoskeittoa ja maitovaahtoa.


Alkupalaksi tarjoiltiin ahventa ja jogurttia, mukana muun muassa omenasiiderihyytelöä. Loistavat makuyhdistelmät ja suuntuntuma!


Salmiakkivaahtokarkkia ja limeä. Yllättävä, mielenkiintoinen ja makoisa. Lime raikasti suun seuraavaa annosta varten.


Pääruokana poronvasaa kahdella tavalla ja valkosipuli-perunakakku. Aivan ihanaa, pehmyttä lihaa.


Makuaistini ei ole kyllin hienostunut vahvoille juustoille, sellaisille, joita kutsun hikisukkajuustoiksi. Tässä vaiheessa lähituottajien juustot olisi kuulunut kokonaisuuteen. Juustolautanen on Näsinneulan perinteinen annos, jota pari kesää taaksepäin en saanut syötyä. Siksi sain pyynnöstäni juustojen tilalle jotain muuta, ja se mitä sain oli tyrniä ja marenkia. Raikasta ja makeaa.


Jälkiruokana oli raparperia ja tuorejuustoa. Kuten kuvasta näkyy, annoksessa oli muutakin. Erinomainen päätös erinomaiselle menulle.

Finlandia-menu
 
Menun jälkeen tunsin itseni tyytyväisenä kehrääväksi kissaksi ja hyvää energiaa riitti tuntikausiksi huvipuistossa kiertelyyn, eikä olo ollut ollenkaan ähkyinen, kuten rasvaisesta ruuasta seuraa. Ensi vuonna uudelleen!

Huom. tämä postaus on tehty vilpittömästä ihastuksesta Näsinneulassa valmistettavaan hyvään ruokaan ilman minkäänlaista sovittua blogiyhteistyötä ravintolan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...