21.7.2013

Maitonsa kullekin

Kissoille ei saa antaa tavallista maitoa. Ne saavat maidosta vatsavaivoja. - Näin valistetaan. Ymmärrän tämän kohtuullisen hyvin, koska tarvitsen itselleni vähälaktoosisia maitoherkkuja ja kissat saavatkin meillä janojuomakseen vettä.
 

Lapset juovat meillä tavallista maitoa ja eilen purkin pohjalle oli jäänyt tippa, jonka vuoksi purkkia ei viitsi enää jaakaappiin laittaa. Kissanpennut pitävät kovin siitä kissojen omasta erityismaidosta, ne saavat sitä herkkujuomaksi, mietin. Vähälaktoosista kermaviiliäkin ne rakastavat, niin ja piimää. Jospa annan loppumaidon kisuille.


Varmasti jo arvasit, että ei olisi kannattanut. Tai kannatti siltä osin, että tiedän toisen kissamme sietävän laktoosia ja toisen olevan laktoosille herkkä. Tähän riitti hyvin pieni määrä maitoa. Toinen kaasutteli ja löysäili. Toinen ei ollut moksiskaan. Kumma, kun jotkut asiat on opeteltava kantapään kautta.


Paperipillit ja hyvältä ystävältäni lahjaksi saamani Dymo ilahduttavat minua aina vain. Jokapäiväinen maitokin näyttää paremmalta, kun sen tarjoilee toisinaan muusta kuin arkilasista. Vaihtelu virkistää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...