14.7.2013

Päiväkahvit KinuskillassaNevahööd vai tuttu juttu?
 
Kinuskilla on kahvila Tuusulan Kellokoskella, missä myydään myös piensisustustavaraa, kuten L:a Bruketia. Silmämääräisesti vaikuttaa siltä, että painotus on vahvasti kahvilatoiminnassa ja paikka onkin siinä suosittu parin käyntini perusteella. Sisällä miltei kaikki pöytäryhmät ovat olleet käydessäni varattuja. Uusia työntekijöitäkin haetaan parhaillaan kolmin kappalein. Ilmoitus on heti ovensuussa.
 
Facebookissa Kinuskillalla on tänään 4344 tykkääjää. Vertailun vuoksi: Tuusulan kunnan nettisivujen mukaan Kellokoskella on noin 4400 asukasta. Aikamoinen saavutus kahvilalta pienessä taajamassa!
 
raparperikakku

Kinuskillan herkkutiskissä komeilee runsas valikoima erilaisia kakkuja. Kuvissa näkyy raparperikakku. Hyvää oli! Suolaistakin syötävää siellä on, mutta minulla ei ole niistä kuvaa saati makukokemusta. Alemman kuvan taustalla häämöttää mariannekakku.


Kinuskillan sisustus näyttää kotoisasti keräillyltä, kun miltei jokainen pöytäryhmä tuolineeen ovat keskenään erilaisia ja seuralainen tuumasi, että osa kalusteista näyttää jo parhaat päivänsä nähneiltä. Se on varmasti tarkoituskin. Kliseemäisesti: uutta ja vanhaa on yhdistetty harkitusti. Ruutuikkunat vaikuttavat vanhoilta, ikkunaseinä on maalattu valkoiseksi niin, että tiilien muoto erottuu kauniisti. Osa seinästä on käsitelty harmaaksi, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Olisikohan seinä käsitelty Tikkurilan Tunto-struktuuripinnoitteella? Kivalta näyttää.

 
 
Kinuskilla sijaitseen Kellokosken ruukin alueella, jota voi hyvin sanoa rouheaksi. Alueen rakennusten historia yltää jopa satoja vuosia taaksepäin. Terassipaikat ovat karun kauniissa betonin kehystämässä tilassa, jonka nurkista kasvaa voikukkia ja rönsyilevä villiviini. Ehkä siinä oli joskus rakennus.


Kellokosken vanhin rakennus, puukirkko vuodelta 1800, on aivan nurkan takana Keravanjoen rannalla. Paikalla kohisee myös ruukin pato. Ruukissa taottiin rautaa. Jos paikan historia kiinnostaa enemmän, niin klikkaa tästä itsesi Kellokosken ruukista kertoville sivuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...