4.5.2014

Spelttiteeleipää ja köyhiä ritareita kuningattaren kosketuksella

aurinkoinen aamu

Ihana, aurinkoinen sunnuntai jälleen kerran! Tein aamiaiselle spelttiteeleipiä ja köyhiä ritareita kuningattaren kosketuksella. Kumpikin herkku on perinteista syötävää, jota tulee tehtyä aivan liian harvoin. Nyt riittää virtaa päivän muihin puuhiin.


Spelttiteeleivät

teeleivät

Pikkumuru kirjoitti muistiin raaka-aineet:


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon lämmin vesi ja lopuksi oliivioljy. Muotoile taikinasta neljä pientä litteää leipää ja kuvioi pinta haarukalla. Paista 200 asteessa noin 15 min uunin keskitasolla.

spelttiteeleivät

Köyhät ritarit kunigattaren kosketuksella

pullaviipaleita
1 kananmuna ja 1 dl maitoa (riittää seitsemään ritariin)
voita paistamiseen


Sekoita kananmuna ja maito kulhossa. Kasta pullaviipaleet molemmin puolin munamaitoon ja paista ne paistinpannulla, kunnes pulla on saanut pintaansa kauniin ruskeaa sävyä. Käytä paistamiseen voita.

Ritareiden päälle laitoin vadelmahilloa ja jäisiä mustikoita. Nimesin sen kuningattaren kosketukseksi, koska kuningarhilloksi sanotaan hilloa, jossa on vadelmia ja mustikoita. Rikkaissa ritareissa olisi vielä kermavaahtoa, mutta aika ylellinen ritari tämä tuoreesta pullasta tehty versiokin on, kun yksi vaihtoehdoista on käyttää kuivahtanutta leipää.


Ihanaa sunnuntaita kaikille!

*Bloomingville

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...