11.5.2014

Strawberryfields forever - mansikkapirtelö

piknik
 
Omassa lapsuudessani äitini teki mansikkapirtelöä, johon tuli reilusti mansikoita ja kermajäätelöä. Reseptiin kuului myös kananmuna, jos isäni oli mukana pirtelösopan sekoittamisessa. Sittemmin olen tehnyt tätä herkkupirtelöä samantapaisesti, mutta munattomana. Pirtelö on paksu, täyteläinen ja totta kai mansikkainen.
 
Neljälle
 
500 g (pakaste)mansikoita
0,5 l vaniljakermajäätelöä
2-3 dl (rasvatonta) maitoa
1 dl / oman maun mukaan sokeria
 
Soseuta jäiset mansikat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää jäätelö ja sekoita jälleen. Tässä vaiheessa edessäsi on mielettömän hyvää mansikkapehmistä ja jos et malta jatkaa pirtelöön saakka - Bon Appétit! Jos edelleen haluat pirtelön, lisää maitoa sen verran, että mansikkaherkku on juuri ja juuri riittävän notkeaa juotavaksi, olematta vielä kovin löysää. Makeuta sokerilla oman sokerihampaasi mukaan.
 
Nauti heti tai hetken kuluttua. Jäisistä mansikoista ja jätskistä tehty juoma kestää lyhyen retkimatkankin. Nämä pirtelöt tein ja kuvasin jokin aika sitten juuri sellaisena kauniina päivänä, kun on hauskaa lähteä eväiden kanssa ulos. Eväsretken sijaan tänään äitienpäivänä Herra S vie minut ja lapset valmiiseen brunssikattaukseen, jonka jälkeen ajelemme oman äitikullan ja anopin luokse kyläilemään.
 
 
Piknikille kätevät lasipurkit ovat Tigerista ja taustalla on Nicolas Vahén kylmälaukku.
 
 
Kuvassa näkyy yksi eilen leipomistani suklaamuffinsseista. Nuoret yövieraamme auttoivat niiden syömisessä. Näinhän sitä kevyenä pysyy, kun kaikkea hyvää syö kohtuudella, eikä täytä mahaa huonoilla "herkuilla". En suinkaan pidä mistä tahansa makeasta. Toivottavasti kaikki saavat tänään äitienpäivänä syödäkseen ainoastaan ihania herkkuja! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...