1.5.2014

Vappubrunssi kotona

vappubrunssi
 
 
 
suklaaseen dippaaminen
 
Toukokuun ensimmäinen päivä alkoi meillä helppotöisellä vappubrunssilla kotosalla. Oli juhlavaa kerätä pöytä täyteen kaikenlaista ja herkutella ilman kiirettä, yöpaidat päällä.

Ensimmäiseksi valmistelin suklaamansikat. Sulatin Fazerin keskitummaa (47 %) suklaata matalalla lämmöllä mikrossa pariin otteeseen sekoitellen ja jäähdytellen, jotta suklaa temperoituisi. Dippasin jääkaappikylmät mansikat suklaaseen ja laitoin mansikat vielä viileään niin, että suklaa olisi varmasti rapsakkaa ja sisältö raikasta makeaa. Silloin herkku on kuin maailman paras suklaakonvehti.

Loput brunssista oli mansikoitakin helpompaa, sillä tein croisantit valmiista taikinasta, lämmitin uunissa karjalanpiirakat ja prinssinakit, valmistin pressokahvia sekä nostelin pöytään valmista syötävää: Krapin palvattua häränpaistia ja kesäkurpitsa-omenahilloketta, mysliä ja maustamatonta jogurttia, vadelmahilloa, vaniljatäytekeksejä sekä pikkudonitseja. Alkumaljoina siemailimme Rosé Pommacia.

vappu

 
Krapin palviliha
 
Marimekko

Haukaa vappua ja ihanaa toukokuuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...