23.9.2013

Taateliteeleipä

Leipasin viikonlopun myöhäiselle aamiaiselle taateliteeleipiä. Perhe tykkäsi lämpimästä leivästä ja sain hyvä-äiti-pisteitä. Aika helppoa. Tämän blogin reseptit painottuvat makeisiin herkkuihin ja leipä on taatelin vuoksi tai ansiosta, kummin sen nyt ottaa, melko makea, joten laitan myös tämän leipäreseptin tulemaan.


Taateliteeleivät

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
8 taatelia
1½ dl maitoa ja 100 g maustamatonta tuorejuustoa
(tai kuten alkuperäisessä reseptissä: 2 dl piimää tai 1 dl maustamatonta jogurttia ja 1 dl maitoa)
2 rkl oliiviöljyä


Valmistus

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja varaa leivinpaperilla suojattu uuninpelti.
2. Poista taateleista kivet ja pilko kukin taateli muutamaan osaan.
3. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.
4. Lisää taatelit ja pyörittele niitä jauhoissa. Tämä estää taatelien tarttumisen toisiinsa.
5. Lisää nesteet ja sekoita taikina tasaiseksi.
6. Puolita taikina kahteen osaan ja taputtele ne litteiksi, pyöreiksi leiviksi leivinpaperin päälle. Pinnalle voit ripotella hieman jauhoja ja lopuksi pistele haarukalla leipien pintaan kuvio ja jaa leipä kevyesti neljään osaan veitsellä tai taikinapyörällä.
7. Paista leivät uunissa 10 - 15 minuuttia.
8. Herkuttele lämpiminä voin - ja tietysti teen - kera.


Teeleipien raaka-aineet ovat Glorian ruoka&viini -lehden 6/2013 reseptistä. Omien leipieni koostumus ei noudata alkuperäistä ohjetta, koska minulta puuttui sekä piimä että maustamaton jogurtti, joten sovelsin ohjeesta oman version. Ohjeen kirjoittelin omin sanoin.

Huomenna alkaa "Koko Suomi leipoo" telkkarista. Tämä herkuttelija odottaa ohjelmaa uteliaana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...