Taateliteeleivät
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
8 taatelia
1½ dl maitoa ja 100 g maustamatonta tuorejuustoa
(tai kuten alkuperäisessä reseptissä: 2 dl piimää tai 1 dl maustamatonta jogurttia ja 1 dl maitoa)
2 rkl oliiviöljyä
Valmistus
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja varaa leivinpaperilla suojattu uuninpelti.
2. Poista taateleista kivet ja pilko kukin taateli muutamaan osaan.
3. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.
4. Lisää taatelit ja pyörittele niitä jauhoissa. Tämä estää taatelien tarttumisen toisiinsa.
5. Lisää nesteet ja sekoita taikina tasaiseksi.
6. Puolita taikina kahteen osaan ja taputtele ne litteiksi, pyöreiksi leiviksi leivinpaperin päälle. Pinnalle voit ripotella hieman jauhoja ja lopuksi pistele haarukalla leipien pintaan kuvio ja jaa leipä kevyesti neljään osaan veitsellä tai taikinapyörällä.
7. Paista leivät uunissa 10 - 15 minuuttia.
8. Herkuttele lämpiminä voin - ja tietysti teen - kera.
Huomenna alkaa "Koko Suomi leipoo" telkkarista. Tämä herkuttelija odottaa ohjelmaa uteliaana!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva, kun kirjoitit!