23.9.2014

Karamelliluumut


Muutama luumu ehti pyöriä joutilaana pari päivää. Ostin, kun halvalla sai. Ajattelin tekeväni luumupiirakkaa, mutta suunnitelma muuttui lennosta, kun huomasin tänään kauppareissulla leivontahyllyllä uuden tuttavuuden: pikkuruisia fudgepaloja. Niistä inspiroituneena päädyin tekemään karamelliluumuja.


Miksikö fudgepaloista tuli mieleen tehdä juuri karamelliluumuja? Fudgepussi muistutti karamelliomenista, joita tein Glorian ruoka&viini -lehden reseptillä vuosi sitten (linkki postaukseeni). Omeniin käytettiin pehmeitä kermatoffeepaloja ja tein nyt luumut tuota ohjetta mukaellen.

Helpot karamelliluumut

8 luumua
1 dl pieniä karamellin makusia fudgepaloja
1 dl mantelirouhetta
50 g pehmeää voita
2 rkl sokeria

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Puolita luumut ja poista niistä kivet. Laita luumut uunivuokaan halkaistu puoli ylöspäin.
3. Sekoita muut aineet keskenään ja lusikoi herkku luumujen päälle.
4. Paista luumuja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
5. Herkuttele luumut lämpimänä. Me syötiin luumut ihan sellaiseenaan jälkiruoaksi, mutta niiden kylkeen sopisi varmasti perinteinen vaniljajäätelö tai kermavaahto, miksei myös mantelimaito.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...