Hei, olen sitruunaholisti! No, ainakin reippaasti kärjistettynä. Ei kai sitruunalle sentään riippuvaiseksi tulla - eihän?
Oli miten oli, silmäni ovat kuitenkin avautuneet tätä blogia kirjoittaessani. Aiemmin en ollut tullut ajatelleeksi, kuinka usein sitruunaa livahtaa jonnekin. Sitruuna sinne ja vähän tuonne... Sitruuna on niin hyvää, kaunista katsoa jo värin vuoksi ja tuoksukin on raikkaan herkullinen!
Entä siellä? Maistuuko sitruuna?
Lemon curd on yksi sitruunaisimmista herkuista, mitä tiedän. Itse tehty sitruunatahna syntyy nopeasti ja samalla voi olla varma, ettei tahnassa ole ylimääräisiä lisä- ja säilöntäaineita, etenkin, jos käyttää luomusitruunoita.
Lemon curd (n. 3 dl)
2 sitruunan mehu (1 dl mehua) 1 sitruunan raastettu kuori
2 munaa
2 keltuaista
2 dl sokeria
75 g voita
Valmista lemon curd vesihauteessa: Laita vettä kiehumaan kattilaan ja
mittaa raaka-aineet voita lukuun ottamatta kerroskattilan puuro-osaan tai
teräskulhoon ja nosta se kattilan päälle. Sekoita vispilällä, kunnes massa sakenee
hillomaisen paksuksi. Siirrä kattila liedeltä pois, lisää joukkoon pieneksi
kuutioitu voi ja sekoita tahna tasaiseksi.
Lemon curd säilyy jääkaapissa vajaan viikon kannellisessa purkissa.
Lemon curd säilyy jääkaapissa vajaan viikon kannellisessa purkissa.
oi kuinka herkullisen näköistä. Tuotahan voisi syödä suoraan purkista.Täällä siis toinen sitruunaholisti!
VastaaPoistaHauskaa kuulla muistakin sitruunaholisteista! On tullut juu suoraan purkista maisteltua, mutta on se sen verran kirpakkaa tavaraaa, ettei sentään aivan pelkältään kovin paljon tule syötyä. Hauskaa sunnuntaipäivää!
Poista