9.1.2014

Sitruunainen jogurttipannacotta

panna cotta

Suklaakonvehtien ja muiden joulusyömisten jäljiltä tekee mieli keveämpiä herkkuja, joten tein yhtä lempijälkiruoistani - panna cottaa - tavanomaista kevyempänä ja raikkaan sitruunaisena versiona. Klassinen panna cotta valmistetaan kermasta, joten se on aika tuhtia. Tässä jälkiruuassa on runsaasti maustamatonta jogurttia ja kevytmaitoa, mutta en syrjäyttänyt kermaa aivan kokonaan. Makua tuovat aito vanilja ja sitruunan kuori.

4-5 annosta

1 dl kevytmaitoa
2 dl sokeria
hyppysellinen aitoa vaniljaa (vaniljatangon sisältö/purkista)
2,5 liivatelehteä
-
2,5 dl maustamatonta jogurttia
2 dl kevytmaitoa
2 dl kermaa
1 sitruunan raastettu kuori

Valmistus

- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 5 - 10 minuuttia.
- Kiehauta kattilassa 1 dl maitoa, sokeri ja vanilja.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää lehdet kattilaan hyvin sekoittaen.
- Lisää loput ainekset, sekoita ja jaa massa 4-5 tarjoiluastiaan.
- Hyydytä jääkaapissa vähintään muutama tunti (tai seuraavaan päivään).

Tarjoile esimerkiksi raikkaan vadelmakastikkeen kera. Lisää kastike pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Monivärinen tulppaanikimppu

2 kommenttia:

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...