11.11.2013

Täyteläiset mokkamuffinssit

Mokkamuffinssien taustalla on mokkapaloina ja -ruutuina tunnetun perinneleivonnaisen sielu, jossa kuorrute on usein kaikkein parasta, ja näissä muffinsseissa sitä on reilusti. Muffinssien juju piilee tummassa muscovadosokerissa, espressossa ja kuohkeassa kuorrutteessa. Vuoasta on hyötyä: se säilyttää leivonnaisen mehukkaampana kuin mokkapalojen paljaaksi leikatut reunat.

mokkapalat

Muffinssit (noin 12 keskikokoista)

2 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl tummaa muscovadosokeria
2½ dl sihdattua spelttijauhoa (tai vehnäjauhoa)
2½ rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
3/4 dl maitoa
 
Kuorrute
 
1/2 dl espressoa (tai vahvaa, tummaa kahvia)
100 g voita
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
5 - 6 dl tomusokeria
Viimeistelyyn esimerkiksi suklaaströsseleitä tai suklainen kahvipapu.
Billington's Dark Muscovadokapselikeitin

Valmistus

0. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja varaa muffinssivuoat.
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja lopuksi sulatettu voi sekä maito.
2. Annostele taikina vuokiin ja paista muffinsseja noin 15 minuuttia uunin keskiosassa. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa hammastikulla. Valmista sillä aikaa kuorrute: Sulata voi ja sekoita joukkoon kahvi ja kaakaojauhe. Lisää tomusokeria vähitellen ja koko ajan vatkaten, kunnes massa on kuohkeaa ja vaikuttaa sopivan kiinteältä pursotettavaksi.
3. Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorruttamista. Anna myös kuorrutteen viilentyä jääkaapissa odottaessasi.
4. Pursota kuorrute muffinsseille ja viimeistele herkku esimerkiksi suklaaströsseleillä tai kahvin makuisilla suklaapavuilla.


Kuvassa on tupla-annos muffinsseja tuloillaan.

Kiitos Pullahiirelle, jolta sain aikanaan oivalluksen käyttää mokkaruutujen kuorrutetta muffinssien päällysteenä!

mokkaruudut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...