15.11.2013

Tampereen kädentaitomessut 2013

Tampereella alkoi tänään käsi- ja taideteollisuusalan messut. Jos viikonlopun ohjelmaan mahtuu vielä käynti Tampereella, Suomen kädentaidot tarjoaa erittäin monipuolisesti inspiraatiota ja myytävää valmiista käsitöistä, käsityö- ja askartelumateriaaliin ja erilaisiin herkkuihin. Kävin lenkkeilemässä messuilla puolisentoista tuntia, mutta nähtävää olisi riittänyt paljon pidemmäksikin aikaa.
 
Suomen kädentaidot

Kymmenet suklaalla kuorrutetut omenat olivat vaikuttava näky ja päädyin ostamaan omenia tuliaisiksi kotiin. Kuvia otin ainoastaan yhdeltä myyntipisteeltä kierrokseni alussa, sillä kuvaaminen oli sallittua vain, jos jokaiselta kohteelta pyysi oman kuvausluvan. Alue oli täynnä toinen toistaan omaleimaisempia käsitöitä, joten kuvattavaa olisi ollut kyllä paljon. Päädyin säästämään aikaa, kun pidin kamerani kassissa.


 
Omenien lisäksi ostin messuilta kuvittaja Pia Westerholmin töitä ja askartelumateriaalia, kuten etsimiäni punaisia helmiä. Niistä ja rautalangasta väänsin jo kokeeksi yhden sydämen. 

rautalangasta väännettyä

Alla näkyvät hankkimani Westerholmin kuvittamat siivekkäät tai muuten lennokkaat työt. Noin A5:n kokoinen kangas, jossa ei ole mikään pullasorsa, maksoi ainoastaan euron ja paspartuurityöt lintukarusellista ja kuumailmapallosta neljä euroa kappaleelta.


Messuilla oli perjantai-iltapäivänä runsaasti yleisöä, joten veikkaan, että viikonlopuppunakin kävijöitä on paljon. Kannattaa varata hyvin aikaa, mikäli lähdet messuille. Nähtävää riittää!

2 kommenttia:

  1. Tekstissäsi on pikkuruinen virhe, kuvittajan nimi on Pia Westerholm. Etsin itse googlettamalla näin jälkikäteen kuvittajan nimeä ja bongasin sen ensimmäisenä täältä. Sattuman kautta kuitenkin onneksi google jossain vaiheessa ehdotti westerholmia, joka osoittautui oikeaksi sukunimeksi. :) Kannattaa korjata niin on jatkossa itsekin helpompi löytää kyseisen kuvittajan työt. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos korjauksesta ja pahoittelut! Nimimuistini ei harmillisesti kuulu parhaimmistoon, joten virhe pääsi syntymään, kun sitä ei voi tarkistaa noista hienoista töistäkään.

      Poista

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...