14.12.2013

Luukku 14: Glögi-valkosuklaaminimuffinssit

Pieniä joulukuusia muistuttavat minimuffinssit maistuvat vaalealle glögille ja valkosuklaalle.


Herttaiset glögi-valkosuklaamuffinssit sopivat niin pikkujoulupöytään kuin joulupyhien herkkuhetkiin. Jouluna pöydät notkuvat herkkuja sen seitsemää sorttia, joten nämä pienikokoiset parilla suupalalla nautittavat herkut jättävät tilaa muullekin makealle.

Olen kehitellyt oheisen jouluisen reseptin ihan hiljattain. Makuraati: lapset ja Herra S popsivat kuusia oikein tyytyväisinä.


Glögi-valkosuklaamuffinssit (24 minimuffinssia)

50 g pehmeää voita
1 1/4 dl ruokosokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vaaleaa glögiä (Marli)
40 g valkosuklaata rouheena

Kuorrute

120 g sulatettua valkosuklaata
1 rkl vaaleaa glögiä (Marli)
5 dl tomusokeria (tai tarvittaessa enemmän)
½ tl kanelia
vihreää pastaväriä

Valmistus

1. Valmista muffinssitaikina: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne seokseen, sekoita hieman ja lisää lopuksi glögi ja valkosuklaarouhe.
2. Annostele taikina minimuffinssivuokiin ja paista herkkuja 175 asteessa kymmenisen minuuttia uunin keskitasolla. Tarkkaile, etteivät ne paistu kuiviksi.
3. Valmista kuorrute: Sulata suklaa ja lisää joukkoon glögi ja veitsenkärjellinen pastaväriä. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin. Laita kuorrute jähmettymään jääkaappiin.
4. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele kuusi esimerkiksi tähden tai pallon muotoisilla strösseleillä. Minikuuset ovat parhaimmillaan leivontapäivänä, säilytä tarvittaessa jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...