30.11.2014

Pyrexin 100-vuotisjuhlat


Olin 100 vuotta täyttävän Pyrexin juhlalounaalla ravintola Olossa. Ranskalainen Pyrex aloitti juhlakiertueensa täällä Suomessa, jatkaa seuraavaksi Lontoossa ja sieltä edelleen useissa maissa. 100 vuotta tulee täyteen ensi vuoden puolella.


Pekka Terävä joukkoineen valmisti alkuruoaksi maa-artisokkakeittoa ja juureen leivottuja sämpylöitä.


Pääruokana tarjoiltiin kanaa ja jälkiruoassa maistui tyrni. Ruoka oli erinomaista, kuten Michelin-ravintolalta voi odottaa. Samassa pöydässä istunut Pyrexin ranskalainen johtajakin kehui ruokaa vuolaasti.


Ensimmäinen oma muistikuvani Pyrexistä on lapsuudestani. Meillä oli lasinen vuoka, jonka pohjasta nimi on jäänyt mieleen. Tämä mielikuva - lasisia uunivuokia ruoanvalmistukseen - säilyi pitkään. Vasta nyt havahduin, kuinka kattava valikoima erilaisia tuotteita Pyrexillä onkaan. Esimerkiksi irtokahvalla varustettu paistinpannu, kasari ynnä muut on suunniteltu säästämään tilaa keittiökaapeistamme. Riittää, kun hankkii yhden kahvan koko sarjalle.


Pyrexin myynti on kolminkertaistunut viimeisten viiden vuoden aikana täällä Suomessa. Myös tulevaisuus vaikuttaa lupaavalta, sillä Pyrex kehittää jatkuvasti tuotevalikoimaansa.

 
Emaloitu valurautasarja kestää jopa tiskikoneessa pesun. Se on riemastuttava tieto minunlaiselleni, joka on "vähän" huono hoivaamaan paljasta valurautapintaa.

 
Pyrexillä on tänä päivänä ilahduttavan paljon leivontaan soveltuvia tuotteita.


Pyrexin tuotekuvat: Pyrex
Ravintola Olon kuvat otin kännykällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...