9.11.2014

Joulu mielessäin

 
Marraskuun paras puoli on kenties se, että hyvällä omalla tunnolla voi käpertyä työpäivän jälkeen kotiin ja tunnelmoida kynttilän valossa. Aamuisin pimeyden vastapainoksi on hauskinta laittaa kaikki mahdolliset valot päälle. Tuntuu, että vuosittain marraskuu on töiden osalta erityisen kiireistä, mutta ajatus lähestyvästä joulusta on kutkuttavaa.

Nautin joululahjojen ja joulun sisustusvärien miettimisestä. Jostain syystä punainen väri tulee vuodesta toisiin olohuoneeseenkin juuri jouluna, vaikka sitä ei juuri muuna aikana meillä näy. Kai punainen on se yksi "oikea" joulun väri meillä. Saa nähdä, käykö niin tänä vuonnakin. Mustavalkoinen pohja tulee kyllä säilymään ja kuusikuviot näkyvät erittäin todennäköisesti meillä tänäkin talvena. Fine Little Dayn kuusityynyliinat ovat olleet jemmassa keväästä alkaen, mutta ainakin ne ja Marimekon kuusikuosit täytyy kyllä tuoda esille lähiaikoina. Tässä postauksessa näkyvät kuvat ovat viime vuodelta.


Tällä viikolla aloin kerätä kokoon lapsilleni yllätyksiä joulukalenteria varten. Sitä en vielä tiedä, millainen kalenterista tulee ja mihin - seinälle, kattoon, koriin tai laatikkoon vai minne.

 
Kuvan paperi on yksi 24:stä viime vuonna Neelan kanssa suunnittelemistamme papereista joulukalenterin pikkupaketteja varten. Numeroilla kuvioidut paperit ovat vapaasti tulostettavissa tätä kautta.


Jouluherkkujen miettiminen on taas oma hauskuutensa. Jouluruoka meillä on hyvin perinteinen kinkkuineen ja laatikoineen, mutta makea valikoima voi olla ihan mitä vain. Aina toistuvaa makeaa herkkua ovat lähinnä suklaakonvehdit. Joulutortut tulee syötyä jo ennen joulun pyhiä.


Viimevuotiset adventtikynttiläni olivat yksinkertaiset, valkoiset pöytäkynttilät. Kiepautin mustavalkoisella narulla peltiset numerotähdet kynttilöiden ympärille. Saatan tehdä samoin tänä vuonna. Kynttilöiden ilme miellyttää edelleen.

 
Tunnelmallista marraskuuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...