20.4.2014

Kirpparilta löytyy

Rakastan kirppislöytöjä! Muutamalla eurolla voi löytää jotain tarpeellista ja vähemmän tarpeellista ihanaa, mitä kaupasta ei nykyään voi ostaa. Keittiötavarat ovat oma heikkouteni ja niistä tuoreimmat löytöni tein tänään.
 
valkovuokko
 
Ostin kaksi vanhaa Arabian pullalautasta. Tykästyin erityisesti kullalla kuvioituun lautaseen, jossa lautasen reuna aaltoilee herttaisesti. Toisen lautasen ostin enimmäkseen siksi, että se näytti sopivan kaveriksi "kultaisen" lautasen alle. Olen nykyisin innostunut yhdistelemään eri astiasarjoja ja on minulla toinenkin syy keräillä kaappeihini monenlaisia astioita. Palaan siihen myöhemmin lähiviikkoina.
 
Kultakuvioisen lautasen pohjassa nimeksi kerrotaan Pallas ja toisen nimen selvitin Googlen kuvahaulla. Vihreillä kolmioilla ja viivoilla kuvioidun lautasen nimeksi paljastui Seita. Selvisi myös, että Pallasta valmistettiin vuosina 1965-1970 ja Seitaa pari vuotta aiemmin. On hauska sattuma, että nämä eri pöydiltä löytämieni lautasten kuviot ovat saman henkilön, Raija Uosikkisen käsialaa.
 
Ostin myös Sorsakosken haarukan ja veitsen. Enempää niitä ei löytynyt ja jostain se kerääminen on aloitettava. Ainokainen veitsi sopii hyvin leivän voiteluun ja tuleepa nyt muutenkin testattua vuosien jälkeen, miltä aterimet tuntuvatkaan. Muistikuvat samoista aterimista yltävät omille ala-astevuosille.
 
Kun puhutaan löydöistä, lienee paikallaan käydä läpi myös hintoja. Kaksi lautasta, haarukka ja veitsi maksoivat vajaan kympin. Netissä vastaavia kapistuksia näyttää olevan myynnissä useita euroja kalliimmallakin hinnalla, joten ihan hyvät kaupat tein, mutta kaikkein hauskinta on voida käyttää lähes 50 vuotta vanhoja lautasia uudempien Arabian ja Marimekon astioiden kanssa.
 
 
Aiemmista kirppislöydöistäni voi lukea näistä postauksista:
 

 
Lämmin kevät on saanut valko- ja sinivuokot jo kukkimaan. Aurinkoista ja lämmintä pääsiäisen jatkoa!
 
Tiedot astioista poimin täältä: www.astiataivas.fi ja www.laatutavara.com
  

1 kommentti:

  1. Vautsi, miten hienoja astioita. Itsekin tykkään kierrellä kirppareita, opiskelijana voi säästää esim. vaatteissa pitkän pennin, kun ostaa kirpparilta. Harmi vaan, että meidän lähikirppikseltä ei kauheen usein tee tämmösiä löytöjä ;)

    VastaaPoista

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...