23.3.2014

Brasilialaiset donitsit

Herkulliset brasilialaiset donitsit valmistuvat vajaassa puolessa tunnissa. Jos perinteiset suomalaiset vappumunkit tuntuvat turhan työläiltä, kokeile näitä!

Brasiliassa pallerot tunnetaan nimellä Bolinho de chuva, mikä kääntyy englanniksi donut of rain. Maissitärkkelyksen tuomaa makuvivahdetta lukuun ottamatta donitsit näyttävät ja maistuvat tutuilta suomalaisilta pikkumunkeilta.

Brasilialaiset nauttivat donitsinsa aamupalalla tai teellä. Omiin aamuihini sokerihuntuiset herkut eivät tyypillisesti kuulu, eikä makea edes aamuisin houkuttele, mutta tänään sunnuntaina kaikki oli toisin. Pyöräytin pienet donitsit aamulla, kun ajatus makean viimeistelemästä brunssista houkutteli ylitsepääsemättömästi.

pikkumunkit

Brasilialaiset donitsit (10 kpl)

2 munaa
4 rkl sokeria
hyppysellinen suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl maissitärkkelystä (Maizena)
2 tl leivinjauhetta
1 dl kevytmaitoa

Lisäksi paistamiseen 1 l rypsiöljyä
ja pinnalle sokeria ja kanelia

Valmistus

1. Kaada pullollinen (1 l) rypsiöljyä kuumenemaan pieneen (2 l) kattilaan.
2. Sekoita munat, sokeri ja suola vispilällä. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja viimeiseksi maito. Tässä vaiheessa massa on paksua, joten unohda vispilä ja tartu ruokalusikkaan.
3. Pyöräytä kahden ruokalusikan avulla pieniä palloja paistumaan kattilaan. Paista kerrallaan vain noin viisi donitsia, ettei rasva pääse jäähtymään liikaa. Käytä teelusikoita, jos haluat erityisen pieniä palleroita. Käännä donitseja tarvittaessa ja jatka paistamista, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta donitsit talouspaperille, jotta ylimääräinen rasva valuu pois ja lopuksi kieritä donitsit sokerissa, jossa on kanelia.

Herkuttele lämpiminä.

pikkumunkit

donitsit

Sovelsin reseptin CookBrasil.com -sivustolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...