Red Velvetin historia kantaa Amerikkaan, aikaan ennen keinotekoisia väriaineita. Aluksi taikina värjättiin syvänpunaiseksi punajuurella ja kaakaolla soodan ja etikan kemiallista reaktiota hyödyntämällä. Nykyään värjääminen ei tietysti ole temppu eikä mikään, mutta sooda ja etikka tekevät rakenteesta edelleen hyvin omintakeisen. Jos historia kiinnostaa enemmäkin, tsekkaa esimerkiksi Wikipediasta.
Perinteisestä poiketen näiden Red Velvet -kuppikakkujen maussa on sitruunainen tvisti, joka tulee leivonnaisen sisään paistetusta sitruuna-valkosuklaasta ja kuorrutteeseen lisätystä tuoreesta sitruunasta.
Kakkuainekset (n. 20 normaalikokoista muffinssia)
300 g pehmeää voita
3,5 dl sokeria
2 kananmunaa
punaista elintarvikeväriä (esim. Wiltonin pastaväriä pari kukkurallista teelusikallista)
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa makeuttamatonta)
2 tl aitoa vaniljaa / vaniljasokeria
2 dl piimää
1,5 tl ruokasoodaa
2 tl omenaviinietikkaa
100 g sitruuna-valkosuklaata (Fazerin leivotasuklaata)
Kuorrute
5 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g pehmeää voita
hyppysellinen aitoa vaniljaa
raastettua sitruunan kuorta
tuoretta sitruunamehua
Viimeistelyyn
punaista sokeria (esimerkiksi)
Homma etenee näin
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää kananmunat yksitellen joukkoon samalla vatkaten.
- Lisää väriainetta, kunnes massa on hyvin punainen.
- Mittaa erilliseen kulhoon jauhot, vanilja ja kaakaojauhe. Sekoita jauhot kevyesti.
- Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja piimää noin kolmessa erässä.
- Mitta pieneen astiaan omenaviinietikka ja sooda. Seoksen kuuluu kuohua.
- Yhdistä etikkaseos taikinaan. Vatkaa massa vain juuri ja juuri sekaisin.
- Täytä muffinssivuoat puolilleen, laita sitruuna-valkosuklaapalanen vuoan keskelle ja paista muffinsseja 175 asteessa noin 20 minuuttia.
- Anna kakkusten jäähtyä. Valmista sillä aikaa kuorrute: sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää vähitellen tomusokeri ja lopuksi raastettua sitruunan kuorta ja sitruunamehua oman mieltymyksesi mukaan. Laita kuorrute jääkaappiin viilenemään ennen kuorruttamista.
- Pursota tai levitä kuorrute kakkusten päälle ja viimeistele esimerkiksi punaisella sokerilla. Kuvissa näkyvä sokeri on Wiltonin Sprinkles Red Sugar.
Hyvän näkoisiä torttuja!
VastaaPoistaKiitos! Ne myös olivat hyviä :P
Poista