3.11.2013

Luumupaistos

Mission (im)possible: Kuinka saada perhe syömään kasa luumuja?

Ratkaisu: piilotetaan luumut herkullisen taikinan alle ja tarjoillaan jäätelön kanssa.

Oheistuotteena kotiin saa joulutunnelmaa nostattavan luumun ja kanelin tuoksun, ja mikä parasta: herkkujen tekeminen lapsen (tai useamman) kanssa on mukavaa yhteistä puuhaa. Meillä lapsi harjoitteli leipomista tekemällä taikinan kokonaan itse. Minun vain tarvitsi hoitaa luumujen pilkkominen ja piilottaminen taikinan alle. Helppoa.





Luumupaistoksen resepti on Kotilieden sivuilta (täältä). Meillä paistos valmistettiin ohjetta mukaillen, näillä poikkemilla:
- Vuoan voitelun asemesta käytin vuokasuihketta. Suosittelen suihketta lämpimästi kaikenlaiseen vuokien voiteluun.
- Kanelia tupla-annos taikinaan ja vielä jäätelönkin päälle.
- Käytin myös teelusikallisen vaniljasokeria. Käytännössä ojensin purnukan lapselleni ja pyysin mittaamaan sitäkin jauhojen sekaan. Suosikkivaniljasokerini näkyy tässä, koostumus on ihastuttavan puuterinen ja kaikkein tärkeimpänä: sen maku on todella pehmeä:


- Paistokseni oli uunissa kymmenisen minuuttia pidempään kuin reseptissä neuvotaan. Ohjeen mukaisella paistosajalla taikina oli vielä kovin kalvakka ja tahdoin siihen lisää väriä sekä varmistaa, että paistos on kypsä.

2 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä! Ihana blogi!

    Sarina
    http://www.bySarina.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että pidät, toivottavasti pystyn ilahduttamaan jatkosakin ja iso kiitos, kun kirjoitit! :)

      Poista

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...