30.10.2013

Halloween-muffinssi

Jos kurpitsat ja muu oranssi halutaan jättää väliin Halloweenin somistuksessa, ja juhlan tunnelmaa haetaan hieman vähemmillä väreillä ja eleillä, yksinkertainen hammastikkukoriste voi olla jo riittävä viittaus päivän teemaan.

Kuvan muffinssi sopii ulkonäkönsä puolesta niin Halloweeniin kuin moneen muuhunkin teemaan, kuten lasten merirosvosyntymäpäiville. Muffinssipohja voi olla lähes mikä vain, kunhan se on hyvää! Vuoka ja koristelu viimeistelevät teemaan sopivuuden.

 
Kokeilin hiljattain ensimmäistä kertaa Red Velvet -muffinssien reseptiä ja valmista vaahtokarkkikuorrutetta. Yllä näkyvä kuva on siitä. En jaa reseptiä - toistaiseksi - sillä en ole erityisen hullaantunut kyseisestä reseptistä. Teknisesti muffinssit kyllä onnistuivat, mutta maku ei ollut tarpeeksi erityinen jakaakseni reseptiä. Siitä huolimatta innostuin kokeilustani sen verran paljon, että aion ottaa selvää Red Velvet -resepteistä tarkemmin. Mikä muu kuin punainen väri on olennaista? Kai leivonnainen saa maistua herkulliselle? Tuon täällä joskus esiin sellaisen ohjeen, jossa on punaisen värin ohella jotain muutakin nimenomaan Red Velvetille ominaista. Ennen kaikkea leivonnaisen on oltava makoisaa. Toivottavasti jokin maustejippo kuuluu mukaan.

Kuorruteeksi kokeilin valmista Fluff-vaahtokarkkimassaa. Kuorrute oli aika tahmeaa ja hankalasti käsiteltävää, mutta ulkonäöltään kauniin kiiltävää ja valkoista. Päädyin levittelemään karkkia lusikalla muffinssien päälle, missä se levisi vielä hieman. Maussa löytyi runsaasti sokeria.

Muffinssin päällä näkyvät mustat, kiiltävät hippuset ovat syötäviä Wiltonin koristeita, joita saa ainakin Confetista. Hauskoja hippusia, ne eivät sulaneetkaan kovin äkkiä vaahtokarkkikuorrutteen päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...