31.5.2013

Minimuffinssit valkosuklaa-mango -kuorrutteella

Tämä viikko on monessa perheessä juhlan aikaa, kun koululaiset ja opiskelijat pääsevät kesälomilleen ja monet valmistuvat koulusta. Näistä iloisista tunnelmista minäkin olen päässyt nauttimaan tänään, ja huomenna jatkuu! Lisäksi päivä on ollut tunteellinen, sillä yksi kollegoistani oli viimeistä päivää töissä ennen äitiyslomaansa. Aivan ihana vuodenaika ja sää jäädä kotiin odottamaan uutta perheenjäsentä!

Vein aamulla lapseni päiväkotiin muffinsseja kiitoksena siellä tehdystä tärkeästä työstä. Käytin Pullahiiren reseptejä, jotka sain hänen pitämältään leipomiskurssilta juuri viime viikolla. Löydät ohjeet kuvien jälkeen.





Pullahiiren kaakaomuffinssit

2 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kiehuvaa vettä
100 g voita

Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää ne vuorotellen kiehuvan veden kanssa vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikina 12 muffinssivuokaan (Huom. käytin minimuffinssivuokia, joten taikinaa riitti yli 20 muffinssiin). Paista 15 - 20 minuutta 175 asteessa. Anna jäähtyä.

Valkosuklaa-mango -kuorrute Pullahiiren reseptejä soveltaen

130 g valkosuklaata (Panda-suklaalevy painaa tämän verran)
100 g vähäsuolaista voita
170 g mango-tuorejuustoa
noin 2 dl tomusokeria

Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää pehmeä voi ja tuorejuusto valkosuklaan joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi vatkaimella ja lisää vielä tomusokeri.

Lisätietoja

Tein kuorrutteen valmiiksi eilisiltana ja säilytin sitä yön jääkaapissa. Massa oli aamulla hyvin jämäkkää, joten nostin sen pehmenemään huoneenlämpöön muffinssien leipomisen ajaksi. Massa pehmenikin juuri sopivasti voidakseni pursottaa kuorrutetta muffinssien päälle sen jälkeen, kun ne olivat ehtineet hieman jäähtyä.

Alun perin tarkoitukseni oli noudattaa Pullahiiren reseptiä sellaisenaan, mutta minulla olikin liian pieni valkosuklaalevy. Toiseksi, luin epähuomiossa kahta eri kuorrutereseptiä. Ne kun olivat ohjenipussa samalla sivulla peräkanaa. Tähän valmiiksi maustetun tuorejuuston kuorrutteeseen ei olisi tarvittu tomusokeria. Joten voit sen [tomusokerin] aivan hyvin jättää pois, jos kokeilet tätä herkullista kuorrutetta, mutta ohjeen ylittävä makean määrä ei kuitenkaan haitannut, pikemminkin päin vastoin. Vähäiseen makeaan tyytyvä miehenikin oli kovasti muffinssien perään, lapsista puhumattakaan, mutta mikä tärkeintä: päiväkodin aikuiset olivat tyytyväisiä heille vietyihin suupaloihin. Kolmantena poikkeamana on se, että alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan käyttämään huoneenlämpöistä voita ja tuorejuustoa, ettei suklaa paakkuunnu vatkatessa. Minulla ei ollut aamulla aikaa odottaa niin kauaa, ja päädyin vain sulattamaan voita kevyesti mikrossa. Onneksi suklaa ei paakkuuntunut.

Viimeistelin herkut tuoreilla pensasmustikoilla ja laitoin ne jääkaappiin viilenemään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...