23.7.2014

Eton mess raparperilla


Eton mess with rhubarb

Eton messin perusidea on yksinkertaisesti hyvää: Yhdistetään mansikat, kermavaahto ja marenki somaksi sekamelskaksi.

Tähän versioon tein marengin, jossa maistuu makeasti lime. Kermavaahdon maku on toffeinen, kiitos muscovadosiirapin. Lisäksi minun messissäni on raparperi-inkiväärihilloa ja klassiseen tapaan tuoreita mansikoita.

Muuntelumahdollisuuksia on valtavasti. Mansikat voi vaihtaa muihin marjoihin tai hedelmiin. Kermavaahdon makua voi muokata. Marengin voi maustaa monin tavoin; voi käyttää aivan rapsakan kuivia tai sisältä vielä hieman pehmeitä marenkeja tai sitten valmiita kaupan marenkeja

marenki

Limemarenkivaahto oli jo sellaisenaan niin hyvää, että lusikoin kattilan puhtaaksi itse, apureita kyselemättä. En voi vastustaa tätä makua!

marenkia

Messin rakennusaineet

pilkottuja mansikoita
limemarengit sveitsiläisittäin (ohje alla)
muscovadokermavaahto (ohje alla)
raparperi-inkiväärihilloa (ohje täällä)

Kokoaminen

Laita kerroksittain mansikoita, marenkia, kermavaahtoa ja hilloa. Jos käytät isoja marenkeja, murustele niitä käsin suuhun sopiviksi paloiksi. Nauti!

So simple as that!

X

Limemarengit sveitsiläisittäin

3 valkuaista
1 ½ dl sokeria
1/3 limen mehu

Vatkaa valkuaisia ja sokeria  kuumuutta kestävässä astiassa vesihauteessa liedellä, kunnes vaahto on selvästi lämmintä kädellä koskettaessa. Siirrä astia pois liedeltä ja jatkaa vatkaamista niin kauan, että marenki on jäähtynyt. Sekoita joukkoon limen mehu. Purstota tai lusikoi leivinpaperilla suojatulle pellille haluamasi kokoisia vaahtokekoja. Kuivata marengit uunissa 140 asteessa. Aivan pienet "teelusikalliset" ovat valmiita noin 30 minuutissa ja keskikokoiset "isot ruokalusikalliset" kuivahtavat noin tunnissa.

Valmis marenki pehmenee nopeasti, jos ilmankosteus on kovin korkea, kuten Suomen kesässä herkästi on. Talvella kuiva huoneilma kohtelee marenkia hellemmin.

Muscovadokermavaahto

2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl muscovadosiirappia

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta se siirapilla.

mansikoita, kermaa ja marenkia sekä raparperi-inkiväärihilloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...