8.10.2013

Kauraiset suklaakeksit

Koko Suomi leipoo jälleen telkkarin välityksellä tänään, joten leivotutti itseänikin. Viime viikon jakso jäi näkemättä, mutta nyt on valmiina illan varalle keksittyä kauraa.


Ainekset

2 munaa
4,5 dl fariinisokeria
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
6,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl maitoa
2,5 dl taloussuklaarouhetta

Keksiminen

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja suojaa pari uuninpeltiä leivinpaperilla.
2. Vatkaa munat ja sokerit.
3. Lisää pehmeä voi ja vatkaa. (Pehmennä voita tarvittaessa mikrouunissa)
4. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja kippaa seos taikinan joukkoon.
5. Sekoita taikina juuri ja juuri tasaiseksi.
6. Lisää maito ja suklaarouhe. Sekoita hyvin.
7. Nosta ruokalusikalla kakkusia pellille. Toisin kuin perinteiset kaurakeksit, nämä keksit eivät tarvitse ympärilleen erityisen suurta leviämistilaa. Keksit kasvavat lähinnä ylös päin.
8. Paista keksejä uunista riippuen noin 12 - 15 minuuttia. Nosta keksit vasta hieman jäähtyneinä pois pelliltä.

Ohje on kotoisin Fazerin taloussuklaarouhepussin takaa, jossa keksit kulkevat suklaakeksien nimellä. Pari keksiä mutusteltuani totesin, että kauran maku tulee hyvin vahvasti esiin ja suklaa toimii lähinnä taustajoukoissa. Siksi toin kauran mukaan keksien nimeenkin. Pussin ohjeesta poiketen kirjoitin ainekset siihen järjestykseen, jossa niitä tarvitaan. Samoin kirjoitin valmistusohjeen omin sanoin. 

Makuyhdistelmään voisi sopia myös pähkinärouhe joko osittain suklaan tilalle tai vähentämällä osa kaurahiutaleista. Luksusversioon istuisi maitosuklaakuorrutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...