25.11.2014

S'more


Satuin jokin aika sitten viivähtämään kaupan karkkihyllyllä ja vaahtokarkit nähdessäni muistin, etten ollut vielä kertaakaan tehnyt S'morena tunnettua herkkua, jonka amerikkalaiset partiolaiset ovat keksineet.

S'more on mainio jälkiruoka arki-iltana pitkän työpäivän jälkeen, sillä herkku on nopeasti valmista syötäväksi. Riittää, kun kaivaa kaapista (tai kaupasta) esiin keksejä, suklaata ja vaahtokarkkeja, tekee niistä pieniä torneja ja pistää hetkeksi uuniin.


Kokosin keksien päälle suklaata ja vaahtokarkkeja.


Laitoin herkun uunin yläosaan 150 asteeseen grillivastuksen alle paahtumaan, kunnes vaahtokarkki oli saanut mielestäni kauniin ruskeaa sävyä pintaan ja suklaakin näytti hieman sulaneelta. Aikaa kuluin kolmisen minuuttia. Uunia tunnelmallisempaa olisi tietysti paahtaa vaahtokarkit nuotion tai takkatulen äärellä.


Toinen keksi päälle ja herkku oli valmis nautiseltavaksi. Kuvittele keksien välistä valuva suklaa ja yli pursuileva vaahtokarkki. Aika sottaista puuhaa, mutta hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...