2.11.2014
Mutakakku
Olen potenut täällä viikolla useita päiviä kuumeista flunssaa, mutta nyt olen jälleen kunnossa. Tiedän sen jo siitä, että mieleni tekee herkkuja. Kipeänä makea ei maistu, mikä on todellinen harmi. Korjatakseni tahatonta herkuttelemattomuutta, päädyin paistamaan heti aamutuimaan mutakakun.
Aavistuksen terveellisempi mutakakku
200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl ruokosokeria
2,5 dl täysjyväspelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon sula suklaa-voiseos ja lopuksi kääntele lastalla joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Voitele keskikokoinen pyöreä piirakkavuoka, ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 15 minuuttia tai hieman vähemmän. Viipaloi kakku vasta jäähtyneenä.
Tarjoiluehdotus näin Halloween-aikaan:
pala kakkua, pakastemansikoista valmistettua sosetta, valkosuklaaluita sekä tomusokeria.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Täällä tuli myös tehtyä eilen mutakakku ja viimeistä palaa just nautiskelen :)
VastaaPoistaMukavaa sunnuntaita!
Mutakakkuun voi luottaa, kun tekee mieli jotain suklaista :) Kiitos Marru, ihanaa sunnuntaita sinullekin! :)
PoistaAloin seuraamaan blogiasi koska itsekkin aloitin pitämään kokkaus blogia :) herkkunurkkaus.blogspot.fi
VastaaPoistaBlogisi nimi on superherkullinen, täytyy tulla tutustumaan ja kiitos, tervetuloa usein kyläilemään tänne! :)
Poista