30.9.2014

Lemon curd

sitruunatahna

Hei, olen sitruunaholisti! No, ainakin reippaasti kärjistettynä. Ei kai sitruunalle sentään riippuvaiseksi tulla - eihän?

Oli miten oli, silmäni ovat kuitenkin avautuneet tätä blogia kirjoittaessani. Aiemmin en ollut tullut ajatelleeksi, kuinka usein sitruunaa livahtaa jonnekin. Sitruuna sinne ja vähän tuonne... Sitruuna on niin hyvää, kaunista katsoa jo värin vuoksi ja tuoksukin on raikkaan herkullinen!

Entä siellä? Maistuuko sitruuna?

Lemon curd on yksi sitruunaisimmista herkuista, mitä tiedän. Itse tehty sitruunatahna syntyy  nopeasti ja samalla voi olla varma, ettei tahnassa ole ylimääräisiä lisä- ja säilöntäaineita, etenkin, jos käyttää  luomusitruunoita.

Lemon curd (n. 3 dl)
2 sitruunan mehu (1 dl mehua)
1 sitruunan raastettu kuori
2 munaa
2 keltuaista
2 dl sokeria
75 g voita


Valmista lemon curd vesihauteessa: Laita vettä kiehumaan kattilaan ja mittaa raaka-aineet voita lukuun ottamatta kerroskattilan puuro-osaan tai teräskulhoon ja nosta se kattilan päälle. Sekoita vispilällä, kunnes massa sakenee hillomaisen paksuksi. Siirrä kattila liedeltä pois, lisää joukkoon pieneksi kuutioitu voi ja sekoita tahna tasaiseksi.  

Lemon curd säilyy jääkaapissa vajaan viikon kannellisessa purkissa.

2 kommenttia:

  1. oi kuinka herkullisen näköistä. Tuotahan voisi syödä suoraan purkista.Täällä siis toinen sitruunaholisti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa kuulla muistakin sitruunaholisteista! On tullut juu suoraan purkista maisteltua, mutta on se sen verran kirpakkaa tavaraaa, ettei sentään aivan pelkältään kovin paljon tule syötyä. Hauskaa sunnuntaipäivää!

      Poista

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...