4.9.2014

M&M-keksit, mmm.... miten hyvää!

M&M-keksit ovat parhaimmillaan vasta leivottuina, juuri ja juuri jäähtyneinä. Lasillinen kylmää maitoa ja lämmin keksi.... mmmmiten hyvää! Jos kaikki keksit eivät mene kerralla parempiin suihin, ne ovat makoisia vielä seuraavanakin päivänä. Sen pidemmästä säilytystarpeesta minulla ei ole kokemusta.

M&M Cookies

Keksit ovat ulkonäkönsä puolesta omiaan lapsille ja lasten juhliin. Meillä lapset löytävät suklaarakeilla päällystetyistä kekseistä kukkia, pellen ja pöllön kasvoja ja ties mitä, mutta maku on kyllä aikuiseen makuunkin.

suklaaraekeksit

Ainekset (n. 20 - 25 keksiä)

100 g voita
1 dl vaaleaa muscovadosokeria
1 rkl muscovadosiirappia (tavallinen siirappi käy myös)
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
n. 140 g M&M-suklaarakeita

Muovailu

Vaahdota pehmeä (ei sula!) voi, muscovadosokeri ja siirappi kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hetki. Lisää vehnäjauhot ja sooda. Sekoita vielä.

Muotoile käsin pieniä palloja ja litistä niitä leivinpaperin päällä hieman, ei kuitenkaan aivan litteiksi. Ihanteellinen massa on aivan kuin muotoiluvahaa, eikä se tartu käsiin. Voin pehmeys ja muscovadosokerin kosteus vaikuttaa rakenteeseen. Näitä keksejä leipoessani muscovadosokerini oli hyvin kuivaa, joten saatat tarvita hieman lisää jauhoja, jos sokerisi on hyvin kosteaa. Painele keksien päälle suklaarakeita. Jos lähettyvillä on pieniä leivonta-assistentteja, he auttanevat mielellään. Keksien muovailu ja värikkäillä M&M-rakeilla koristelu on hauskaa puuhaa!

Paista keksejä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Riittävästi paistunut keksi on aavistuksen vaaleanruskea ja se saa tuntua hieman pehmeältä. Varo paistamasta keksejä liian ruskeiksi. Vedä leivinpaperi kekseineen pois kuumalta pelliltä heti, etteivät keksi paistu pellillä lisää.

Mmaistuvia herkkuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...