21.5.2015

Helppo raparperipiirakka


Viime viikonloppuna tein raparperipiirakkaa mahdollisimman helpon kaavan mukaan. Käytin valmista murotaikinaa, enkä esikypsentänyt raparperia. Lähinnä tekemistä oli taikinan kaulitseminen, täytteen sekoittaminen ja raparperin pilkkominen. Yli jääneestä taikinasta tein pikkuruisia murokeksejä.


Jännä, miten omat makumieltymykset muuttuvatkaan. Pienenä raparperin kirpeä maku sai irvistämään, enkä siitä erityisemmin pitänyt. Iän lisääntyessä raparperikin maistuu paremmalle ja paremmalle. Mutta nyt ohjeeseen:

Pohja

400 g valmista murotaikinaa (kaupan pakastealtaasta tai itse tehtyä)

Täyte

200 g / yksi purkillinen kermaviiliä
1 dl sokeria
1 muna
hyppysellinen aitoa vaniljaa (tai vaniljasokeria)

Pinnalle

3-4 raparperin vartta

Ohje

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Kaulitse sulanut murotaikina ohueksi leivinpaperin päällä ja kippaa se piirakkavuokaan, siisti reunat. Tähän piirakkaan käytin kapeaa, suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa.
3. Sekoita kermaviilin joukkoon sokeri, kananmuna ja vanilja. Levitä kermaviili vuokaan.
4. Pilko raparperit keskenään yhtä pitkiksi. Ota mitta vuoan leveydestä. Erittäin paksut varret voi halkaista kahtia.
5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin puoli tuntia ja anna piirakan jäähtyä hyvin.

Ai niin... Ylijääneestä murotaikinasta tein pieniä murokeksejä piparkakkumuotilla. Voitelin keksit ja ripottelin päälle sokeria. Keksit paistuivat uunissa raparperipiirakan jälkeen muutamassa minuutissa.


P.S. Tänään ilmestyneessä Glorian ruoka & viini -lehdessä on lähes samanlaisen piirakan ohje. Kermaviilin asemesta siinä käytetään ranskankermaa ja pohjataikinaan lisätään myös pistaasipähkinää. Hassua, miten joskus hyvin identtisia ideoita syntyy yhtä aikaa eri puolilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...