29.9.2013

Sitruunajuustokakkua kupissa

 
 
Kesti tovin miettiä, mitä kirjoitan otsikkoon. Leivoinko juustokuppikakkua vai kuppijuustokakkua? Englanniksi voisi lukea soinnukkaasti Cheese Cupcake. Juustokakkua kupissa tuntui hyvin kuvaavalta otsikolta, ja oli otsikko mikä vain, paistoin sitruunalla maustettua juustokakkua muffinssivuoissa ja viimeistelin herkun kermavaahdolla ja koristeilla. Kuten juustokakuilla on tapana, herkku oli suussa sulavan hyvää! 
 
Suureen juustokakkuun verrattuna kuppikakkujen etuna on huomattavasti lyhyempi jäähtymis- ja tekeytymisaika viileässä ennen kuin herkku on parhaimmillaan. Samalla tämä on hieman erilainen tapa tarjota paistettua juustokakkua.


Kuppikakut (10 kpl.)

Pohja

100 g kaurakeksejä
50 g sulatettua voita

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Murskaa keksit pussissa tai tehosekottimisessa ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Laita pari teelusikallista massaa kymmenen muffinssivuoan pohjalle ja tasoita lusikalla tai sormin niin, että keksimassa peittää pohjan kevyesti.

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
½ sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria
2 munaa

Sekoita täytteen ainekset vatkaimella ja jaa massa muffinssivuokiin.

Paista juustokuppikakkuja 175 asteessa uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Anna kakkujen jäähtyä ennen kuorruttamista ainakin pari tuntia. Juustokakun maku tulee parhaimmin esiin jääkaappikylmänä. Jäähtyessä voit valmistaa päälle tulevat koristeet.

Kuorrutus

2 dl vispikermaa
6 rkl tomusokeria

Vatkaa kerma ja lisää tomusokeri vähitellen. Pursota kerma kakkusten päälle.

Koristelu

valkoista vaahtokarkin makuista kaulintamassaa (saatavilla mm. S-marketissa, myös sokerimassa käy)
pinkkiä elintarvikeväriä (esim. Wilton)
(pikkuriikkinen elintarvikekimalletta)

Kaulintamassan värjääminen: kasta hammastikku elintarvikeväriin ja pyyhi väri kaulintamassaan. Vaivaa massaa käsin, kunnes väri on levinnyt tasaisesti. 50 grammasta on rittävä määrä runsaaseen kukitukseen.

Kaulitse massa ohueksi levyksi ja muotoile siitä haluamiasi kuvioita. Näihin juustokuppikakkuihin on käytetty hortensiamuottia.

Lisää koristeet kermavaahdon päälle ja halutessasi lisää hohtoa elintarvikekimalteella.

Tarjoilusuositus kahvinystävälle

Nauti sitruunainen juustokuppikakku hyvän espresson kera. Kakku kannattaa lusikoida suuhun suoraan kupista.

 
 

3 kommenttia:

  1. Kauniin näköisiä ja varmasti myös maistuvat hyviltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos herttainen Marenki Unelmia! Oli kyllä oiiikein hyvää :)) Tässäpä voisi olla blogihaasteen paikka! Jos satut huomaamaan tämän vastaukseni, niin haastan sinut kokeilemaan tuota reseptiä! Vastaavasti voin mielelläni kokeilla jotain sinun reseptiäsi, jonka annat tehtäväksi :D Haasteen ei pitäisi olla vaativuudeltaan kaikkein haastavin resepti, vaan jokin, mitä haluaisit minun nimenomaan kokeilevan. Tartutko haasteeseen? :D

      Poista
  2. Kiitos haasteesta! :) Mielelläni kokeilen tätä reseptiäsi, nämä juustokakut ovat varmasti herkullisia!

    Pysytään sitruunoiden maailmassa... ajattelin, että voisit kokeilla tätä Sitruunakakun ohjetta :) :

    http://marenkiamarenkia.blogspot.fi/2013/08/sitruunakakku-tassa-sitruunakakussa.html

    VastaaPoista

Kiva, kun kirjoitit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...